2 In Annika tipsar

Hjälp till att minska matsvinnet

matsmart

650 kg onödigt matavfall i Sverige förra året. Helt sjukt och något som gör mig väldigt upprörd. 650 kg fullt ätbar mat som vi kastar bort.

Jag är själv långt ifrån perfekt men anstränger mig verkligen för att bli bättre på att planera mina inköp och äta upp maten här hemma. Det känns inte ok varken etiskt eller hållbarhetsmässigt att vi slänger så mycket mat. Respektlöst liksom.

Matsmart hjälper till att minska matsvinnet genom att ta hand om produkter som annars skulle kastas från lager, fabriker och affärer och gör det möjligt för oss konsumenter att köpa till reducerat pris. Ett jätteviktigt jobb!

matsmart

Minskat matsvinn med Matsmart

Jag handlar själv från Matsmart varje månad och det känns bra att bidra till mindre matsvinn. Köpa hem bra grejer som jag behöver hemma i köket samtidigt som jag gör en insats för miljön och även sparar en slant.

Det finns mycket hos Matsmart som jag inte är så intresserad av men det finns även enorma mängder med produkter som jag verkligen gillar. De har ofta inne välkända varumärken som Kung Markatta, Renee Voltaire och Paulúns. De har även särskilda avdelningar för glutenfritt och eko.

matsmart
cashewnötter

Du missade väl inte mitt inlägg från tidigare i veckan när jag listade flera ekologiska produkter som finns inne hos Matsmart just nu till riktigt bra pris?

annika malm

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Klara
  30 augusti, 2019 at 20:00

  Köpte precis ett flak barnmat ifrån Matsmart :)

  • Reply
   admin
   16 september, 2019 at 11:41

   Perfekt ju :)

  Leave a Reply