Sallader/ Tillbehör och övriga recept

Vitkålssallad med grönt äpple & dill – supergott till fisken!

Vitkål är en av mina favoriter. Klimatsmart då det odlas i Sverige och håller sig fräscht länge (mindre risk för matsvinn). Går ju även att variera till tusen så risken att tröttna är näst intill minimal.⁠

Brukar du ha vitkål hemma? Favoritsätt att äta/tillaga den?⁠

Idag tänkte jag dela ett recept på en fräsch sallad med vitkål, grönt äpple & dill. En krispig sallad som är gott till bland annat fisk.⁠

vitkålssallad äpple dill

Fräsch vitkålssallad med grönt äpple & dill

Du behöver:

  • 5 dl riven vitkål⁠
  • 1 grönt äpple hyvlat i skivor (Granny Smith)⁠
  • 2 msk hackad dill⁠
  • 2 msk vitvins- eller äppelcidervinäger⁠
  • 3 msk olivolja⁠
  • Salt & peppar⁠

Gör så här:

Superenkelt – blanda allt och smaka av.⁠

vitkålssallad äpple dill
annika malm

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar