0 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

7 hälsofördelar med att dricka benbuljong

banner annonslänk bodystore

Benbuljong har många positiva hälsofördelar. Många förespråkar en kopp varm buljong om dagen för starkare ben och leder, gladare mage, bättre syn, elastisk hud med mera.

Även om benbuljong börjat pratas allt mer om de senaste åren så är det långt ifrån en ny trend. Det är snarare uråldrig kunskap som glömts bort för att komma fram igen. Det är i ben och märg som supernäringen finns. Bland annat kollagen mineraler, vitaminer och antioxidanter.

benbuljong

7 hälsofördelar med att dricka benbuljong

  1. Hjälper kroppen att bekämpar infektioner och att återhämta sig sjukdom.
  2. Motverkar och dämpar inflammatorisk eftersom det innehåller höga halter av de anti-inflammatoriska aminosyrorna glycin och prolin.
  3. Hjälper magen att må bra genom att läka en skadad eller stressad tarm. Gelatinet skyddar och läker slemhinnan i mag-tarmkanalen, och underlättar matsmältning och näringsupptag.
  4. Dämpar och minskar ledsmärta och inflammation. Ämnet glukosamin har i studier kopplats till tillväxten av nytt kollagen, reparation av skadade leder och minskad smärta samt inflammation i kroppen.
  5. Stärker hår, hud och naglar genom sitt höga innehåll av kollagen och gelatin.
  6. Förbättrar sömn, humöret och ger lugn. Detta på grund av att benbuljong innehåller aminosyran glycin.
  7. Ger mättande genom sitt höga näringsinnehållet. Minskar därför hungerkänslor och sug.
benbuljong

Ekologisk benbuljong från Bättre Hälsa

Jag har länge velat göra drickande av benbuljong till en vana men jag kan helt ärligt säga att jag inte har lyckats få till det då jag inte känt att jag haft tid att koka min egen. Med jobb, fotbollsträningar, egen träning, tvätt och dammsugning har det känts smått övermäktigt att hitta tiden att koka egen buljong i 8-12 timmar.

Jag har länge sett att flera av de utländska profiler jag följer via YouTube, kunnat köpa färdig benbuljong i sina butiker men jag har inte sett något liknande här hemma i Sverige.

Men så i våras upptäckte jag, till stor förtjusning, att Bodystore tagit in en ekologisk buljong med riktigt bra innehåll. Äntligen kände jag. Nu kan jag också få till det här med benbuljong.

benbuljong

Det är Bättre Hälsa som tagit fram ekologisk buljong på kyckling och nöt. Buljongerna är ekologiska och helt utan tillsatser.

Innehållet i kycklingbuljongen är vatten, kycklingkrås och -vingar, lök, tmorot, persiljerot, olivolja, lagerblad, svartpeppar, havssalt.

350 ml kostar 39 kr.

Du kan läsa mer om dem här hos Bodystore:

Koden AUG20 ger 20 % på ett helt köp från Bodystore. Gäller allt utom veckans övriga kampanjer, Holistic, Great Earth och Concept 2 och till och med 190826.

Brukar du dricka benbuljong? Kokar du egen? Eller om du undrar över något, dela gärna med dig i kommentarerna.

annika malm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply