Spagettipumpa! Som jag har letat men äntligen så hittade jag en. Tjoho! I dagens film så visar jag hur enkelt det är att tillaga en. Du kan se filmen genom att klicka på länken här nedanför. Gillade du den? Då tycker jag absolut att du ska prenumerera på min kanal så missar du inte filmer framöver. Jag delar nya filmer varje vecka. Du prenumererar genom att klicka på den röda knappen. Stort tack <3
HUR DU TILLAGAR SPAGETTIPUMPA
Jag hörde för första gången talas om spagettipumpa, eller spagetti squash, via amerikanska bloggar och kanaler på youtube för ett par år sedan. Sedan dess har jag letat och letat men aldrig hittat. Förrän härom veckan. Äntligen dags att testa!
Grejen med spagettipumpa är att när den ugnsbakas så blir innandömet, fruktköttet, som spagetti. Det vill säga grönsaksspagetti utan att behöva hyvla eller svarva. Nyfiken på resultatet? Spana in ovan filmen vettja!
Du delar pumpan i två halvor som sedan gröper du ur trådarna och kärnorna. Pensla sedan innandömet med olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen i 45-60 min i 200 grader. Tiden beror på storleken. Låt vila i 10 minuter innan du börjar gröpa ur köttet.
Nyfiken på mer om pasta på grönsaker? Kika in filmen nedan. Läs gärna även inlägget där jag berättar mer om hur jag gör och vilka grönsaker som kan svarvas till pasta eller nudlar.
Ser du en spagettipumpa i affären så tycker jag absolut att du ska köpa med en hem. Riktigt kul grönsak som också gick hem hos barnen.
6 Comments
Jenny
8 november, 2017 at 12:28Om du visste hur mkt spgettipumpa jag ätit senaste 15 åren! min syster odlade ett tag! =)
admin
8 november, 2017 at 14:09Ja jag har förstått att det har funnits som frö ganska länge. Tyvärr har jag ingen vidare storlek på trädgård så glad att det nu går att köpa :)
Jenny
8 november, 2017 at 14:17tänk vad du ska odla i din nya täppa :)
admin
9 november, 2017 at 07:44Ja det hade varit riktigt kul :)
Beatrice
14 november, 2017 at 22:03Hej!
Rätt ny på bloggen och jag kanske tipsar om något du redan tagit upp ;) . Jag fick en spaghettipumpa förra året och gröpte ur den med en gaffel, vilket gav fina ”spaghettitrådar”. Såg att du använde en sked och vet egentligen inte om det blir någon större skillnad. Kanske värt att testa ändå :). Kul med alternativ till Butternut och min favorit Hokkaido. Så glad att det blivit lättare att hitta flera pumpasorter i butikerna.
Tack för en bra och peppande blogg.
admin
15 november, 2017 at 08:27Tack för din kommentar! Har fått det rådet av flera nu och inser i efterhand att när jag sett andra göra det på youtube osv så vet jag ju att de använde gaffel. Men mitt uppe i allt så glömde jag det ;) har testat gaffel nu sedan dess och funkar mycket bättre :) tack för dina snälla ord! Ha en fin dag!