3 In Personligt

Julen 2015

God fortsättning!

Jag hoppas att ni alla har haft en fin jul och njutit av att umgås med nära och kära och ätit god mat. Någon av er som fick en vit jul? Här på västkusten är vi ju inte direkt bortskämda med vita jular men årets jul med 5-10 grader, ösregn och blåst var något nytt. Men även om vädret inte bidrog till någon direkt julstämning så blev det ändå en helt fantastisk jul. Att få uppleva den speciella julkänslan genom sina barn är helt fantastiskt.

hyacint julblommor

 

151226julgran

På julafton var vi först hemma hos mina föräldrar för den obligatoriska jul-lunchen som består av lutfisk. Men inte heller i år hade jag (trots mina 33 år) ”lärt” mig äta lutfisk utan hade med ett gäng av mina köttbullar. Som efterrätt åt vi också en riktigt god och krämig äggost som min mamma gjort.

clean eating köttbullar jul paleo lchf

äggost clean eating lchf

Efter Kalle Anka begav vi oss alla hem till oss där även barnens farmor och man joinade in. När vi kom hem stod ett paket utanför dörren och jag fick mig en riktigt rolig överraskning. Under hösten så har jag coachat en kille ang kost och han har nått oroliga resultat. Minus 8-10 kg på vågen, avsevärt många centimetrar borta och hans diabetes typ 2 har han fått mycket bättre kontroll på. Det har varit riktigt kul att följa honom och han hade skickat blombud till mig men hälsning där han tackade för min hjälp under hösten. Jag blev så glad och det känns så otroligt bra att kunna hjälpa en annan människa på det sättet. Om möjligt så gjorde det min ännu mer peppad inför min utbildning till kostrådgivare som drar igång om några veckor. (Efter det så kommer jag att erbjuda kostrådgivning både online via bloggen men också på plats här runt Stenungsund, Tjörn, Orust med omnejd).

Fil 2015-12-26 14 27 17

Något som kändes extra bra med vårt julbord i år var att mina favoriter, julskinkan och köttbullarna, kom från min brors djur på hans gård. Det var alltså riktigt fint och gott kött som kom från djur som levt stressfria och naturliga liv. En julskinka som man tillagar själv så blir inte rosa som de i affären utan mer grå och det är för att den är fri från färgämnen och nitrit. Tumme upp på det! Självklart bidrog mina föräldrar med ägg från deras höns också. Min grönkålssallad fick också en plats på julbordet.

clean eating julbord

I vår familj så har vi bestämt att vi bara köper julklappar till barnen och på kvällen kör vi vuxna julklappsspelet istället. Men jag och min man köpte varsin julklapp till varandra som vi bytte efter frukosten på julafton. Min man gav min så fina presenter som passar så bra in på 2016 som är i antågande. En supersnygg träningsväska och en bakbok med recept fria från gluten, socker och mjölk. Han känner min utan och innan det mannen! Känns som perfekta klappar inför året som kommer då jag dels kommer utbilda mig till spinninginstruktör och dels ska satsa mer på bloggen och mitt företag. I februari håller jag min första föreläsning med temat Clean eating som livsstil och veckan efter börjar jag min utbildning till kostrådgivare. Det kommer bli ett helt fantastiskt år!

Juldagen inledde jag med en springrunda i regn och blåst och även om vädret var rent ut sagt urkass så sprang jag med ett leende på läpparna. Jag ser sååå fram emot 2016 och det känns som året då min stora dröm om att få arbeta med hälsa kommer att slå in!

Fil 2015-12-26 14 27 00

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ida
  26 december, 2015 at 19:58

  Vilken kostrådgivarutbildnig ska du gå?

  • Reply
   admin
   26 december, 2015 at 20:38

   Jag ska läsa till kostrådgivare med inriktning på paleo och lågkolhydratskost genom paleo institute (fd MF gruppen).

 • Reply
  Ida
  27 december, 2015 at 08:29

  Spännande :) Jag är också sugen på någon kostrådgivarutbildning.

 • Leave a Reply