God morgon!
Tänkte inleda helgen med att dela med mig av ett riktigt gott recept på kesoplättar som är en favorit här hemma. Barnen älskar dem! Perfekt både till lunch och som mellanmål eller efter träningen. Baserade på ägg och keso så innehåller de mycket protein som mättar bra. Den senaste tiden har jag börjat experimentera med lite olika smaksättningar för variation. För nån vecka sen blev det kesoplättar med kanel och kardemumma. Behöver jag säga att det det blev jättegott? Toppat med lite lättvispad grädde, torkade mullbär och kakaonibs, så fick jag och barnen oss en riktigt god lunch.
Kesoplättar med kanel och kardemumma, 1 port
- 2 ägg
- 100 gr keso
- 2 tsk husk
- 1-2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- salt
- kokosolja eller smör till stekning
Mixa ägg, keso och husk till en slät smet. Blanda ner en nypa salt och kryddorna. Smält kokosoljan i en stekpanna. Sänk värmen till medelvärme. Klicka i matskedsstora klickar av smeten. Ha tålamod. Stek på ganska svag värme och låt det ta tid. Är du för snabb med att försöka vända så blir det bara kladdigt och inga fina plättar. Gott med en klick grädde.
Servera med de tillbehör du gillar bäst. Här är några goda förslag:
- Kvarg med vaniljpulver
- Vispad grädde
- Chia-sylt
- Fluffig kokosgrädde
- Färska bär
- Halvtinad bär som mixas till glass med lite kvarg eller grädde
- Gräddglass
- Nötsmör
Önskar er en härlig lördag och att några solstråle hittar fram genom molnen till er. Kika gärna in här igen senare i eftermiddag då jag kommer att dela med mig av en komplett guide till det här med sötning, olika sätt att söta utan socker och vad man kan tänka på.
5 Comments
Elisabet
9 februari, 2017 at 19:24Dessa är så sjukt goda. Jag har ätit dessa till frukost med hallon, blåbär och banan och sedvanliga kaffekoppen. Står mig länge och får en skön mättnadskänsla.
Har nyss hittat dig Annika av en slump och plöjer mig igenom dina recept.
Såå inspirerande att följa dig och alla dina godsaker du ger ut här.
admin
11 februari, 2017 at 22:14Vad glad jag blir! Stort tack för din kommentar Elisabeth!
5 recept på nyttiga pannkakor och plättar |
2 mars, 2017 at 13:01[…] 12 januari, 2017 8 mellanmål på språng – clean eating 12 januari, 2017 Kesoplättar med kanel och kardemumma 19 november, 2016 Nyttig pizzabotten med aubergine […]
Alexandra
12 augusti, 2018 at 18:49Finns det något alternativ till husk eller kan man hoppa över det?
admin
16 augusti, 2018 at 10:09Gillar du inte husk? Svårt att ersätta nämligen. Gör att smeten och plättarna håller ihop bättre. Har faktiskt aldrig testat utan. Men gör gärna ett försök och berätta då gärna sedan hur resultatet blev :)