0 In Sötsaker - recept

Kollagenbollar med mandel, vanilj & choklad – paleo, keto, vegan

banner annonslänk bodystore

Här kommer ett riktigt gott recept att testa inför helgen – kollagenbollar med mandel, vanilj & choklad. Så goda! För snart 3 veckor sedan tog jag ett nytt tag kring kosten efter julens utsvävningar. Det var min crossfitbox som drog igång en 21-dagars-paleo-utmaning. Att hänga på har varit ett av mina bästa beslut på länge. Dels mår jag som en drottning och dels så har det gett mig en nytändning i receptskapandet. De här bollarna är ett recept som dök upp som en tanke i mitt huvud.

Är kollagen något nytt för dig och du är nyfiken på att läsa mer. Då kan du läsa mer om kollagen mot slutet av det här inlägget. Denna vecka (vecka 4 2021) är det 20 % på kollagen från Nyttoteket hos Bodystore.

Kollagenbollar med mandel, vanilj & choklad – paleo, keto, vegan

kollagenbollar

Kollagenbollar med mandel, vanilj och choklad

Skriv ut receptet
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Tillsätt smör, olja och mjölk. Blanda.
  • Är det för torrt – ha i lite mer mjölk. Är det för blött, ha i lite mer av mjölerna.
  • Vänd ner den hackade chokladen.
  • Rulla bollar.
  • Förvara i kylen. Går även att frysa.

Vad är kollagen?

Kollagen är en typ av protein som fungerar som kroppens cemeten. Det är det som håller ihop allting i kroppen. Ungefär ⅓ av det protein som våra kroppar består av, är av denna form av protein och det spelar en viktig roll för elastisitet och reparation för bland annat hud, senor, ligament, brosk och skelett. Kollagen är som kroppens klister som skapar både styrka och elastisitet.

Om du är intresserad av att läsa mer så läs gärna mitt tidigare inlägg Kollagen – ett protein med många hälsofördelar.

Vad är MCT?

Mct är en fantastisk fettsyra. Den har unika egenskaper då kroppen tar upp dessa fettsyror på ett annat sätt än ”vanliga” fetter. Kroppen tar upp fettsyrorna redan i tunntarmen och ger därför snabb energi, på ett liknande sätt som kolhydrater (dock utan energidippen som kommer efter kolisar). Den ger även ökat fokus och skallen blir skärpt. Jag använder mct-dagligen i mitt förmiddagskaffe och det gör att jag håller stabil energi genom hela dagen. Älskar känslan!

kollagen tillskott
Kollagen som tillskott
Annika signatur

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating