Mina föräldrar odlar zucchini. Sist jag var där så fick jag med mig ett gäng hem. Jag älskar zucchini i alla dess former. Tärnad naturell i en sallad för lite mer konsistens och tuggmotstånd. Gratinerad i ugn med valfri fyllning (recept). Stekt i tärningar och blandat med valfri rester till en sorts pyttipanna. Skivor på grillen. Eller den här krämiga zucchini-salladen. Påminner om potatissallad. Supergott till grillat!
Krämig zucchinisallad, 4 port
- 1 stor, tärnad zucchini
- 0,5 strimlad purjolök
- 2 msk majonnäs
- 2,5 dl gräddfil eller crème fraîche
- 1 msk dijon
- 1-2 msk hackad persilja
- salt peppar
- smör
Smält en klick smör i en panna och fräs zucchini och purjo tills mjuka. Salta och peppra lite. Ta sedan upp och lägg på en tallrik med hushållspapper för att kallna och torka lite. I en skål – blanda majonnäs, gräddfil, eller cf, dijon och hackad persilja. Rör sedan ner den zucchini och purjon. Smaka av.
1 Comment
Project best of me, dag 5 | äta träna leva
12 augusti, 2016 at 22:21[…] hittade jag här, dock modifierade jag den lite. Den blev alldeles för krämig för min smak, jag vill ha mer […]