Det här är en lite lyxigare variant på mitt vanliga blomkålsris. Perfekt tillbehör till de flesta maträtter och i och med att denna variant är lite krämigare så behövs egentligen inte någon sås till.
Krämigt blomkålsris, ca 4-5 port
- 1 blomkålshuvud
- 2 dl riven ost
- 0,5 dl mjukost
- 2-3 msk örter (gräslök, persilja, osv)
- salt
Skär loss blommorna från stammen och tvätta. Riv sen på ett grovt rivjärn eller i en mixer, men mixa i så fall inte för länge för då blir det lätt mos.
Koka upp vatten men buljong och en nypa salt. När det kokar så ha i blomkålsriset och låt koka ca 1 min. Häll av i durkslag.
Rör ner den rivna osten, mjukosten och kryddorna medans riset fortfarande är varmt så det smälter ihop. Servera!
2 Comments
Beatrice
9 oktober, 2015 at 10:57Gud vad gott det låter! Detta måste provas :)
Andrea
9 oktober, 2015 at 11:07Det måste jag testa! Låter gott och lyxigt! Tack för receptet. http://nouw.com/Yogavardag