2 In Grönsaker - recept

KRÄMIGT BLOMKÅLSRIS

Det här är en lite lyxigare variant på mitt vanliga blomkålsris. Perfekt tillbehör till de flesta maträtter och i och med att denna variant är lite krämigare så behövs egentligen inte någon sås till.

Krämigt blomkålsris, ca 4-5 port

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 dl riven ost
  • 0,5 dl mjukost
  • 2-3 msk örter (gräslök, persilja, osv)
  • salt

Skär loss blommorna från stammen och tvätta. Riv sen på ett grovt rivjärn eller i en mixer, men mixa i så fall inte för länge för då blir det lätt mos.

Koka upp vatten men buljong och en nypa salt. När det kokar så ha i blomkålsriset och låt koka ca 1 min. Häll av i durkslag.

Rör ner den rivna osten, mjukosten och kryddorna medans riset fortfarande är varmt så det smälter ihop. Servera!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Beatrice
    9 oktober, 2015 at 10:57

    Gud vad gott det låter! Detta måste provas :)

  • Reply
    Andrea
    9 oktober, 2015 at 11:07

    Det måste jag testa! Låter gott och lyxigt! Tack för receptet. http://nouw.com/Yogavardag

  • Leave a Reply