Kycklingfärs är en personlig favorit hos mig och jag brukar alltid köpa på mig något paket när jag är och handlar. Det är käckt att ha i frysen och bara kunna plocka fram. Det finns mycket gott som man kan göra på kycklingfärs!
(Ett tips är att använda kyckling nästa gång du för tacos. En riktig höjdare!)
Här kommer ett recept på goda kycklingbiffar smaksatta med persilja och vitlök. Gott med färska grönsaker och en god sås till som den här currysåsen till exempel.
Som du ser så har jag i chiafrön i smeten. Kanske lite överraskande. Det får helt enkelt smeten att hålla ihop bra och funkar som bindningsmedel ihop med ägget.
Kycklingbiffar med persilja och vitlök, 4 port
- 500 gr kycklingfärs, färsk eller tinad
- 1 ägg
- 4-5 msk riven ost
- 1,5 msk chiafrö
- 0,5-1 vitlöksklyfta
- 2 msk hackad persilja
- salt, peppar
- smör eller kokosolja att steka i
Blanda färs, ägg, ost, chia, vitlök och persilja i en bunke. Blanda väl. Ha i lite salt och peppar. Låt stå ca 5-10 min för chiafröna att binda ihop smeten lite. Forma biffar (enklast med blöta händer) och stek på medeltemperatur tills de har fin färg och är genomstekta.
Servera med härliga grönsaker och en god sås, som den här currymajonäsen.
No Comments