5 In Personligt

LCHFklubbens glada överraskning

Vilken start på dagen det blev när jag såg att LCHFklubben har delat mitt kort på sin instagram! Bilden förställer mig nu och mig som störst, när jag vägde som mest och även vägde som mest. Jag började äta lchf första gången vintern 2009/10 och efter det har det gått lite i perioder. Men efter att mitt andra barn föddes i mars och jag tog upp lchf igen så är jag helt övertygad om att lchf är något jag vill äta livet ut. Hur strikt resp liberalt kommer säkert att variera beroende på olika faser i livet men socker och gluten har inget i min kost att göra. Min viktresa började för drygt 10 år sedan och då fanns ju inte lchf som begrepp. Det jag gjorde då var att äta en lågkolhydratkost. Jag tog bort allt bröd och socker samt tränade som en tok. På den tiden höll fettskräcken mig i ett stadigt tag så det var lågkolhydrat och lågfett. Men andra ord var jag hungrig som en tok men med en sjuk motivation så försvann kilona undan för undan.

Nu håller jag på och går ner mina kilon från sista graviditeten. Det går inte fort men jag har bestämt att det är ok. Det får ta den tid det tar. Det gör mig enormt glad att antalet läsare och följare av bloggen ökar för varje vecka. I bloggen skriver jag om lchf och träning för min egen del men även hur socker och gluten i stort är långsiktigt skadligt för oss. Eftersom jag är nybliven tvåbarnsmamma så blir det även till viss del en mamma-blogg och jag delar med mig av tankar och funderingar kring bra kost för barn (mjöl och sockerfri i störta möjliga utströckning).

Hoppas att ni vill fortsätta följa mig och min blogg!

IMG_3226[1] IMG_3529[1]

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Mona Malm
  11 november, 2014 at 12:47

  Hoppsan, det var det värsta……..jag hade aldrig känt igen dig från första bilden tror jag….bra jobbat och tack för alla bra recept!!

 • Reply
  Stina
  15 november, 2014 at 12:29

  Du har en jättefin blogg. Sitter och läser just nu och samlar kraft. Föll för mitt sockersug inte bara en dag utan två. Fast jag mådde riktigt dåligt efter första dagen. Svettas och har ont i magen. Sugen som attans och deppig. Blä! Men får fästa blicken framåt och inte fastna i en dålig spiral av deppighet och sockerintag. Trevlig helg

  • Reply
   malmannika
   16 november, 2014 at 09:24

   Vad glad jag blir att du gillar bloggen! Är själv inne i en svacka nu med både kost och bloggade. Sötsug från h-vete och gör att det känns så fel att skriva hälsosamma inlägg. Men känner att jag är på väg upp ur gropen och förhoppningsvis har det vänt.

   Sockret är inte att leka med för oss som är så känsliga. Man får ofta kommentarer om att ”en kaka kan väl inte skada” men om de visste hur det påverkar oss så hade de nog förstått bättre.

   Ta en timme i taget! pepp!

 • Leave a Reply