0 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Magnesium – en av kroppens viktigaste mineral

När jag i vintras åt strikt lågkolhydratskost så hade jag ofta rejäla kramper i vaderna om nätterna. Jag googlade runt och kom fram till att anledningen troligen var saltbrist pga att man tappar mycket vatten (och salt) på en lågkolhydratskost. Magnesiumtillskott skulle göra susen så jag köpte en burk. Det hjälpte verkligen och sen dess har jag fortsatt att ta det på kvällen.

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler. Magnesium har även kallats naturens lugnande mineral och är viktigt för att nerver och muskler skall fungera effektivt. En av de viktigare funktioner är nämligen att få musklerna att slappna av efter hopdragning; kalcium får musklerna att dra ihop sig och magnesium får musklerna att slappna av.

Om du ofta har stela muskler i nacke och rygg, eller är stel på morgonen så är det mycket troligt att du har magnesiumbrist. Brist på magnesium kan bland annat framkalla energibrist, sömnlöshet, muskeltrötthet och kan vara en bidragande orsak bakom kronisk trötthet och ofta återkommande huvudvärk och migränattacker.

(null)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply