0 In Personligt

Mejerifria pannkakor med bär och honung

Hej på er!

Ännu en dag med sol! Kanske finns det hopp i alla fall? Även om vädret (hittills) inte har fallit mig i smaken så har denna sommar verkligen varit speciell för mig personligen. Det har hänt så mycket kring bloggen och hela grejen med Clean Eating By Annika har verkligen växt till sig. Skaran av er som följer mig har växt till sig rejält både här på bloggen, Facebook och instagram. Det gör mig helt obeskrivligt glad och ger mig så mycket inspiration och motivation att fortsätta hitta på nya recept och annat smått och gott att tipsa er om. Tack!

Idag har ju de allra flesta Facebook så om du inte gillar min sida där så gå gärna in och gör det. Sök bara på Clean Eating By Annika i sökfältet så kommer ni dit. Gilla sidan och så får ni upp tips, recept och påminnelser om nya blogginlägg med mera, direkt i ert flöde på Facebook. Ni får mer än gärna även dela poster ni gillar på Facebook så att vänner som ni tror kan vara intresserade också de kan hitta till mig.

Imorse knåpade jag ihop ett inlägg för min blogg hos tidningen Matkärlek. Temat för inlägget var superfood och inte vilket superfood som helst utan vår egna lilla svenska hälsobomb – blåbäret! Så otroligt nyttigt och gott att man knappt tror att det kan vara sant. Gå gärna in och läs inlägget om ni är nyfikna på mer om blåbärets hälsoeffekter (länk här). Återigen, om ni gillar det ni läser så snälla klicka på knappen högt upp in inlägget och dela på Facebook. Skulle göra mig så glad :)

IMG_2044[1]

Och för att knyta an till vädret som jag inledde med – inget ont som inte för något gott med sig. Regnet i sommar har gjort att våra svenska skogar är fullkomligt överfyllda med blåbär. Så ut och plocka vettja!

IMG_1995[2]

Inspirerad av blåbär så fick barnen agera provsmakare till ett nytt pannkaksrecept när det var dags för lunch. Det hade inget emot det alls verkade det som för de mumsade och åt och Storebror konstaterade att det var ett recept jag gärna fick göra igen :)

Mejerifria pannkakor (American style) med bär och honung, 2 port

  • 4 ägg
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1-2 dl vatten (beroende på hur tjock smet du vill ha)
  • kokosolja till stekning
  • blandade bär
  • honung
  • lite riven kokos

Knäck äggen i en bunke och mixa med stavmixer med fiberhusk och kokosmjöl till en jämn smet. Ha sedan i kokosmjölken och mixa slätt. Späd sedan med vatten och blanda till önskar konsistens (ju tjockare desto tjockare pannkakor). Låt stå 5 minuter.

Värm kokosolja i en panna och och häll/klicka i lagom stora pannkakor. Jag gjorde mina ca 8-10 cm i diameter. Stek på medelvärme tills de har fin färg på båda sidor.

Servera med bär, ringla över lite honung och strö över lite kokos.

IMG_2056[1]

Lite extra kul denna gång för allt utom kokosmjöl, kokosmjölk och kokosolja kom från mina föräldrars gård. Äggen har deras höns värpt, bären har jag varit där och plockat och honungen har min pappas bi samlat in och han sedan slungat och tappa upp på burkar. Maten smakar verkligen så mycket godare med bra råvaror!

Annika

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply