1 In Hälsosamma fetter - recept/ Sås & dressing

Min snabba och enkla guacamole eller avokadoröra

Det finns några livsmedel som jag inte kan vara utan. Ni som följer mig vet att ägg står högt på min lista men avokado ligger också bra till. Full av nyttigheter plus den goda smaken av en krämig avokado gör den till en av mina absoluta favoriter.

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som är så enkelt att jag inte ens vet om det klassas som recept… men den här röran är en riktig höjdare och går att ha till så mycket så jag vill ändå viga ett inlägg till det.

Annikas enkla avokadoröra

 • 1 mogen avokado
 • salt, peppar
 • ev lite vitlök efter tycke och smak
 • några stänk olivolja /1-2 tsk)

Gröp ur avokadon. Jag gillar när det är lite bitar i men du gör som du vill. Rör ner olivoljan. Smaka av med kryddorna.

Servera till tacos, på mackan, till kesoplättarna eller i en wrap2626. Perfekt till det mesta!

Ett tips är att spara kärnan för om du får avokadoröra över så om du lägger med kärnan med resterna, så missfärgas den inte (som avokado annars lätt gör). 

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Ekofilosophie
  26 september, 2015 at 15:49

  Bra tips med kärnan! Jag tycker det svåraste är att hitta bra avokado som inte behöver ligga en vecka och mogna till sig.

 • Leave a Reply