4 In Personligt

Nytt kapitel i livet

Hej på er! 

Jag hoppas att ni har haft fina juldagar och möjlighet att njuta av god mat och härligt sällskap. Här hos oss har barnen precis lagt sig och jag och Henrik har parkerat oss i soffan framför tv’n. Vi har firat jul i dagarna två och imorgon blir det en omgång till.

På julafton var vi hemma hos barnens mormor och morfar på Tjörn och hade en fantastiskt mysig dag. Det ger mig sån lycka att få dela julen med min barn. Julen är verkligen barnens högtid och det gör mig så lycklig att få uppleva julen tillsammans med mina barn. Som att se hur det kryper i hela kroppen på Nils när han vet att tomten är på g.

jul2-2-2

jul-2

Nytt kapitel 

Vårt firande här hemma började egentligen redan i torsdags. Torsdag var min sista dag på skolan. Jag har ju under hösten jobbat 60 % på skolan och tanken var att 40 % skulle ägnas åt bloggen och företaget. Men grejen blev att jobbet på skolan åt upp min tid. Ni som följer mig vet att det resulterade i att jag i oktober rasade ihop och blev sjukskriven för stress och utmattning. Där och då tog jag beslutet att jag var tvungen att välja – lärarjobbet eller företaget. Jag vägrar att släppa min dröm om att arbeta med hälsa och kost så valet var inte så svårt. Jag är otroligt tacksam för att Henrik stöttar mig i detta och faktiskt var den som uppmuntrade mig att välja. Hade jag inte tagit beslutet så hade jag inte orkat fortsätta de här sista veckorna. Men jag har tagit en vecka i taget och fokuserat på det som är viktigt på riktigt för mig. Och nu är jag här – 100 % egen företagare och har fått möjligheten att på allvar satsa på mitt företagande, bloggande och kostrådgivning. Jag har fått chansen att på allvar förverkliga min dröm. Nu är det på allvar och jag vägrar låta möjligheten glida mig ur händerna!

Bilden nedanför tog Henrik på mig när jag kom hem från jobbet med en av de fina blommorna jag fick av mina kollegor. Bilden ger mig blandande känslor. Dels blir jag glad när jag ser den för stunden där och då, har jag sett fram emot i veckor, månader, och äntligen var den där. Men dels blir jag lite ledsen. Jag ser hur trött jag ser ut. Jag ser det i mina ögon. Hur trött jag är. Hur trött jag är i hela kroppen. Jag ser även hur mitt yttre har påverkats av hösten. Jag har gått upp en del i vikt i höst. Stress är ju det värsta som finns för vikten men jag reagerar även på stress att jag äter mer. Det är en del av mitt känsloätande som jag insett att jag alltid kommer att få kämpa med. Plus på vågen är otroligt känslosamt och jobbigt för mig. Jag har en historia som rejält överviktig och när jag var runt 20 så gick jag ner ca 35 kg. Du kan läsa lite mer om historien här. Då lovade jag mig själv att aldrig hamna där igen. Att hamna där igen, som gravt överviktigt, skrämmer skiten ur mig. Jag vill a l d r i g må så igen som jag mådde då. Så det är riktigt jobbigt att se de extra runda kinderna på kortet. Men samtidigt är jag positiv och vet att det kommer att bli bättre. Både mitt inre och mitt yttre kommer att få vila och hitta balans igen.

jul-4

För att fira min nya start i torsdags så njöt jag och Henrik av den här goda champagnen. Vi firade även att han har fått ett nytt riktigt spännande jobb. 2017 kommer att bli ett fantastiskt år!

img_1472

Årets julkalender

Så här i efterhand känner jag mig jättenöjd med årets julkalender. Många kul samarbeten och tävlingar som jag hoppas att ni har uppskattat. Ert engagemang och deltagande i tävlingarna har varit jättekul att se! Efter att jag skrivit klart detta så ska jag utse vinnarna i de sista tävlingarna och knyta ihop de sista trådarna i årets julkalender. Glöm inte att kika in igen snart om du har deltagit i tävlingarna. Tack för att du har deltagit och jag önskar dig lycka till!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lotta
  25 december, 2016 at 22:23

  Stort lycka till med nya liv!

 • Reply
  jessica
  26 december, 2016 at 08:52

  Hej!

  När kommer du att skicka ut vinsterna i din julkalender? :)

  Mvh

  • Reply
   admin
   26 december, 2016 at 22:01

   Din bok är på väg med posten :)

 • Reply
  Susanne
  26 december, 2016 at 09:32

  Vad spännande att våga satsa på sin dröm. All lycka till!

 • Leave a Reply