Pepparkaksmuffins utan gluten och mjölk, sötade med dadlar. Till första advent testade jag mig fram till ett nytt recept på muffins och denna gång med pepparkakskrydda. Om jag bara hade gått efter utseendet så hade de här muffinsarna inte fått en plats på bloggen men smaken och hur saftiga de är, överväger helt klart att utseendet lämnar mer att önska.

glutenfria sockerfria pepparkaksmuffins

Glutenfria pepparkaksmuffins med dadlar

Receptet ger ca 6 st muffins som kanske inte är de vackraste men så otroligt goda och saftiga. Perfekt till julfikat.

glutenfria sockerfria pepparkaksmuffins

Glutenfria pepparkaksmuffins

Skriv ut receptet
Portioner 6 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Kärna ur dadlar och lägg i en kastrull. Mosa sedan dadlarna så gott du kan med en gaffel.
  • Häll över mjölken och värm upp. Mosa dadlarna ytterligare så att de blandar sig med mjölken.
  • Tillsät oljan och låt smälta ner i den varma mjölken.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Knäck ner äggen i bunken och blanda med en gaffel.
  • Tillsätt mjölken och blanda.Fördela i muffinsformar och grädda i ca 10-15 min i 175 grader.
glutenfria sockerfria pepparkaksmuffins
Glutenfria pepparkaksmuffins utan vitt socker – Foto Annika Malm

Fler recept på glutenfria muffins utan vitt socker

Muffins är ett så smidigt bakverk eller fika tycker jag. Kan varieras på tusen sätt och går snabbt att slänga ihop och grädda. Dessutom lagom portionsförpackat. Om du är nyfiken på fler recept på muffins så hittar du länkar till några fler recept här på bloggen:

Alla recept är som vanligt naturligt glutenfria och utan vitt socker. Har du något favoritrecept på muffins eller smaksättning? Dela gärna med dig i kommentarerna.

2 svar

  1. Ser smarrigt ut! Är allergisk mot mandel, går det att byta ut mandelmjölet till t.ex. glutenfrittmjöl eller havremjöl? Eller har du nått annat tips på vad det går att bytas ut till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating