Min absoluta favorit frukost är omletten. Den är outstanding! Allt du behöver är ägg, allt annat som fyllning med mera är bara bonus. Riktig man-tager-vad-man-haver-mat när den är som bäst. Som om det inte vore nog så är det riktigt gott och mättar läääänge.

Att man kan fylla omeletten med allt möjligt är nog ingen nyhet men det jag tänkte tipsa om idag var en nyhet för mig tills jag blev tipsad av Jill som driver matbloggen Jills mat.

jillsmat_Jill-Wallentin-Wollberg_Nyhetsmorgon_TV4_-680x453

Nämligen ostpanerad omelette. Grejen är att man har ost i botten på stekpannan som då blir utsidan på själva omeletten. Resultatet blir en omelette med krispig utsida och en krämig och god insida. Jag lovar, ni kommer aldrig att vilja göra omeletten på vanligt sätt igen.

IMG_1764[1]

Ostpanerad omelette, 1 portion

  • 2 ägg
  • 4-6 skivor ost
  • 2 msk grädde, mjölk eller vatten
  • 1 nypa salt
  • smör att steka i

Knäck äggen och vispa ihop med grädde och salt. Värm på en stekpanna och lägg i smöret. Lägg osten i pannan så att det täcker botten. Stek på medelhög värme. När det blivit små hål i osten så häller du över äggsmeten. Stek någon minut eller två utan att röra om. Lägg på din fyllning och låt steka någon minut till. När äggblandningen börjat stelna (ej helt utan ändå ganska lös för krämig omelette) så vänd över ena halvan så att det blir en halvmåne. Stek ev någon minut till. Lägg upp på tallrik och N J U T!

Förslag på fyllning är färsk spenat, champinjoner, skinka, kalkon, ruccola, mozzarella, kallrökt lax eller vad du är sugen på och har hemma.