Det här receptet på glutenfria äppelmuffins blev riktigt lyckat och de blev galet goda muffins. Ett recept på muffins som jag känner att jag ska använda många fler gånger och testa andra fyllningar och smaker med.
Men äpple och kanel går inte av för hackor. Passar ju perfekt också nu när träden dingnar med äpplen eller hur?
Hoppas du gillar dem lika mycket som jag. Varför inte baka ett gäng och bjud någon du tycker om på en fika?
Saftiga äppelmuffins med kanel, 8-10 st
Du behöver:
- 3 ägg
- 0,75 dl kokossocker (utvinns från kokospalmens blommor, har lägre GI, påminner om farinsocker)
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl smält kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 3 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 tsk kanel
- 2-3 äpplen
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa äggen fluffiga tillsammans med kokosockret.
- Ha sedan i kokosoljan och blanda.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke vid sidan av och blanda sedan ner i äggsmeten.
- Skär äpplena i skivor.
- Fördela smeten i muffinsformar och stick ner 2-3 äppelskivor i varje.
- Grädda muffinsen i ca 25 minuter eller tills genombakade.
- Pudra gärna lite kanel över innan det är dags att äta.
Hoppas det ska smaka!
Förresten! Jag vloggar idag för min youtube. Du prenumererar väl och följer mig där så att du inte missar filmerna jag delar?
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments