1 In Personligt

Scrambled pancakes – clean, lågkolhydrat, paleo

God morgon vänner!

Känns så skönt att kroppen mår bra igen och att ha hittat rätt i kosten igen efter helgens snedsteg. När jag äter fel mat för mig så kan jag må dåligt i flera dagar men när jag börjar äta rätt igen så är det som om kroppen tackar mig direkt. Det är att älska sig själv och visa sin kropp respekt att ge den rätt bränsle och möjlighet att fungera och må så bra som möjligt.

Läs mer:

>> Varför jag väljer bort socker och gluten och hur jag mår när jag ”fuskar”

Jag och barnen inledde morgonen med varsin portion med scrambled pancakes – en fantastiskt god mix av pannkakor och äggröra. Vi toppade med massa jordgubbar som vi plockade hos mormor och morfar i söndags. Sån lyx att kunna frossa i jordgubbar!

scrambled pancakes med jordgubbar

Pannkakor möter äggröra – match made in heaven!

Scrambled pancakes, 1 port

 • 2 – 3 ägg
 • 1 dl valfri mjölk (jag använder kokosmjölk)
 • 2 msk kokosmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk fiberhusk
 • 0,5 tsk vaniljpulver
 • salt
 • smör eller kokosolja till stekning
 • Servera gärna med färska bär och en klick kokosgrädde

Vispa ihop ägg och mjölk. Ha sedan i övriga ingredienser och blanda väl. Ha i lite olja i en panna och häll i smeten. Stek på ganska låg värme och rör hela tiden med en stekspade, precis som när du gör vanlig äggröra. Dra av från värmen när smeten blivit till en krämig blandning av äggröra och pannkaka. Strö gärna över lite kanel och/eller kardemumma.

Idag ska vi ut till mormor och morfar och plocka lite mer jordgubbar inför midsommar. Jag hoppas även kunna få med mig några ägg hem från deras höns för jag vill gärna få gjort lite äggost inför helgen också. Äggost är en riktig bohuslänsk tradition och något som jag ätit sen jag var barn på midsommar, jul, påsk och alla andra lite festligare tillfällen.

Ha en bra dag så hörs vi senare!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Klara
  7 september, 2017 at 12:15

  Provade detta recept imorse till frukost! Jättegott, tack så mycket!

 • Leave a Reply