Stekt fisk och mos är ju en klassiker och här i en uppdaterad version med broccolimos istället för traditionellt potatismos.
Att panera fisk med sesamfrö är riktigt gott! Det ger en lite nötig smak till fisken som passar väldigt bra till speciellt vit fisk. Solrosfrö är också gott men jag tycker att det är lite svårt att få fröna att stanna kvar på fisken och mycket av paneringen hamnar i pannan. Tror att det kan vara för att solrosfröna är lite tyngre än sesamfröna.
Sesampanerad torsk med broccolimos, 4 port
- 4 bitar torskfilé (ca 150 gr st)
- 1 ägg
- 1-2 dl sesamfrö
- kokosolja, ghee eller smör
- salt och peppar
- 4 skivor bacon
- 4 portioner broccolimos (recept)
Skär baconet i små bitar och stek knaprigt. Ta åt sidan.
Vispa upp ägget i en skål. Doppa fiskbitarna först i ägg och sen i sesamfrö.
Ha i kokosolja i en panna och smält. Stek sedan fisken på medelvärme till genomstekt. Salta och peppra.
Tillaga moset enligt receptet.
Servera fisken tillsammans med moset och strö över det knapriga baconet.
Näringsvärde per portion: 495 kcal, 41 gr protein, 31 gr fett, 9 gr kolhydrater
2 Comments
Eva Lindblad
18 januari, 2016 at 10:48Detta blir min middag i morgon. Tack!
Helena
20 januari, 2016 at 14:12Hittade hit,,du har många fina recept,som passar mig!