Happy lördag!
Chokladbräck, det där klassiska godiset du vet med puffat ris och choklad. Gillar du det? Det som är kul är att det är så enkelt att göra själv och perfekt att göra tillsammans med barnen.
I de klassiska i godishyllan så är det puffat vitt ris i vilket är ganska snabba kolhydrater. Genom att välja bovete som jag använder här, eller puffad quinoa, så får du ett godis med lite långsammare kolhydrater. Chokladen innehåller ju heller inget socker och kokosoljan som är i har också en sänkande påverkan på blodsockret.
I senaste filmen på min youtube-kanal visar jag hur enkelt det är att göra sina egna chokladbräck.
Sockerfri chokladbräck
Receptet blir ca 6-8 stycken beroende på hur stora du gör dem. Jag har i lite chiafrö som jag tycker ger ett gott crunch.
Du behöver:
- 1 dl kokosolja
- 2 msk honung
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2,5 dl puffat bovete eller quinoa-puffar
- 0,5 dl chiafrö
Gör så här:
- Smält kokosoljan och blanda med honung, kakao och vaniljpulver.
- Tillsätt den puffade boveten och chiafröna. Blanda så att allt täcks.
- Klicka ut på en plåt eller bricka.
- Ställ i frysen i ca 1 timme för att stelna.
- Förvara kallt.
Prenumerera på min youtube-kanal
Gör du det? Prenumererat alltså? Helt gratis och tar max ett par minuter att fixa. Genom att prenumerera så stöttar du det jag gör så att jag kan fortsätta dela recept, tips och råd till er. Tack!
Knappen här nedanför tar dig direkt till min kanal på youtube.
KIKA IN TILL MIG PÅ YOUTUBE >>>Här nedanför är några exempel på filmer som finns på min youtube-kanal.
Ha en fortsatt fin helg!
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments