1 In Menyer & inköpslistor

Veckomeny nr 1 – tema middagar för lågkolhydratkost/lchf

Idag börjar vi med nåt nytt här på CEA. Min plan är att varje vecka lägga upp en veckomeny med recept som jag hoppas kan inspirera och underlätta vardagen för dig. Det är så lätt att snöa in och fasta på maträtter som man lagar vecka in och vecka ut. Där hoppas jag att mina menyer ska kunna ge dig inspiration och göra det lite enklare att testa nytt.Vad tror du om det? Skulle det vara användbart?

Alla recept på CEA är ju naturligt glutenfria och utan vitt socker. Det kommer även att vara en del mejerifritt och vegetariskt. Denna veckas recept passar utmärkt i en lågkolhydratkost och fokus ligger på middagar. Vissa veckor kommer frukost att vara i fokus och någon annan vecka så blir det mellanmål. Det kommer alltså att varieras lite. Men varje vecka är syftet detsamma – att inspirera till god, enkelt och hälsosam matlagning. Allt genomsyras av clean eating – rena och naturliga råvaror.

Varje vecka får du 5 recept att inspireras av

Här på CEA kommer du alltså att hitta en meny med recept för 5 av veckans dagar. Anledningen till att det är 5 recept och inte 7 är att du fortfarande ska ha utrymme för dina egna favoriter och för att ha möjlighet äta rester som eventuellt blir över. Det gör att du inte behöver köpa hem alldeles för mycket nya råvaror som riskerar att bli liggandes för att sedan kastas. Vi svenskar slänger alldeles för mycket mat och jag tycker att vi alla borde bli bättre på att planera maten, äta rester och slänga mindre. Recepten kommer att läggas upp på måndagar, men denna första veckan blir det på en tisdag.

För dig som vill ha mer

Om du vill ha mer än själva recepten så ska du anmäla dig till min mail-lista. Alla som är anmälda till min mail-lista kommer att få recepten redan på fredagen, dvs före helgen. Det gör att du har möjlighet att planera, handla hem och bättre förbereda dig inför veckan som kommer. Du får även en sammanställd inköps-lista med vilka råvaror du behöver ha hemma för att den följande veckans meny. Jag kommer även att tipsa om hur du kan anpassa maträtterna och till exempel göra mejerifritt eller hur du kan variera dem för att passa olika behov och önskemål.

Anmäl dig nu

 

Genom att klicka på knappen här ovanför och anmäla dig till min mail-lista, så får du:

 • En meny med 5 hälsosamma, goda och enkla recept innan helgen så att du kan handla hem och förbereda dig
 • En inköpslista med vad du behöver för recepten
 • Tips och förslag på hur recepten kan anpassas till olika behov och önskemål

Vecka-meny – Clean Eating (nr 1)

Här nedanför hittar du 5 goda och näringsrika recept för veckan som kommer. Idag är det tisdag men från nästa vecka så kommer menyn på måndagar här på CEA. Och som du nu vet så kan du få dem redan innan helgen om du anmäler dig till min mail-lista (klicka på knappen en bit upp).

 1. Grönkålssoppa – en god och värmande soppa som är fullproppad med näring. En riktigt god vegetariskt måltid. Lägg gärna ett par kokta ägg i soppan för lite mättande protein. Riktigt gott till är dessutom ett par skivor fröknäcke
 2. Lax med kallsås med dijon, persilja och citron – det funkar utmärkt att använda frysta portionsförpackningar av lax till vardags. På helgen tycker jag däremot att du ska unna dig en tur till fiskbilen och köpa färsk. Tar du bara fram den frysta på morgonen innan du går till jobbet så hinner den tina och går snabbt att tillaga i ugnen. Ät med sallad med blandade grönsaker till eller lättkokt broccoli och/eller blomkål. 
 3. Kyckling och curry-gratäng – detta är en rätt som är en stor favorit hemma hos oss. Barnen som annars är min mest kräsna jury ger denna rätt tumme upp. Riktigt gott och mättande. Har du ont om tid så använd en grillad kyckling. Servera gärna med en stor sallad och blomkålsris
 4. Torsk på spenatbädd i vitlöks och örtsås – en god rätt som sköter sig själv i ugnen. Om du använder tinad fisk så har du snabbt god mat på bordet. Även denna rätt är god med blomkålsris men även fint strimlad vitkål är gott till.
 5. Kycklingpaj – denna paj serverade jag för ett par helger sedan när vi hade vänner över på besök. Det blev en stor hit! Jättegod paj som passar perfekt en fredagskväll. Använd grillad kyckling för snabbare matlagning.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Camilla
  10 januari, 2017 at 14:36

  Tack för inspiration! Sparar din lista!

 • Leave a Reply