0 In Menyer & inköpslistor

BARNVÄNLIG HELGMENY FULL AV GODA & NYTTIGA RECEPT

Så här inför helgen så tänkte jag dela med mig av en meny som jag tror kan falla både stora och små på läppen. Helgen är ju ofta då många av oss har lite mer tid att lägga på matlagning och jag vill inspirera er att testa lite nya recept i helgen och visa att nyttig och hälsosam mat är gott och inte nödvändigtvis innebär massa extra tid i köket. Snabbt, gott, enkelt och nyttigt! Antingen kör du hela menyn rakt av eller så väljer du ett recept eller två och testar. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte efter att du testat.

barnvänlig helgmeny clean eating

Jag har tänkt lite extra på att ha med recept som  även funkar med barn. Barn är ju ofta våra strängaste kritiker vad gäller matlagning och när vi som föräldrar lagar bra och nyttig mat så är det tyvärr inte alltid som våra små vill äta det. Så här har jag satt ihop ett gäng med recept som mina barn i alla fall ger tumme upp och jag hoppas att dina barn också gillar dem :)

Lördagen inleder vi med plättar med sylt. Plättar som går snabbt att slänga ihop men som är utan gluten och fullt av bra protein som både vuxna och barn mår bra av. Lite god sylt till det utan massa tillsatt socker. Du väljer själv om och hur mycket du sötar med bra alternativ är honung, björksocker och stevia eller sötströ eller sukrin om du har problem med blodsockret. Chiasylt kräver lite förberedelse och har du inte tiden så funkar det helt ärligt helt ok med att bara snabbt koka upp lite frysta bär och mosa ihop. Här tipsar jag även om fler tillbehör till pannkakorna och plättarna. Lunchen blir en god och mättande wrap och sen lite gott grillat med cole slaw på kvällen. Gillar inte barnen cole slaw så är klyftpotatis ett bra alternativ. Lite goda jordnötsrutor och chokladbollar som du och barnen gjort på eftermiddagen, blir perfekt lördagsgodis och avslutning på dagen.

Lördag

Frukost: Kesoplättar med lite kvarg blandad med lite äkta vaniljpulver och sötning för den som vill plus en klick chia-sylt.

Lunch: Wrap med kyckling och bacon a’la club sandwich eller för barn som vill ha mildare smaker så är pizza-wrap ett alternativ.

Middag – Stekt eller grillad kyckling (recept på god marinad) med cole slaw och en färgrik sallad

Lördagsgott som är kul att göra ihop med barnen – Jordnötsrutor och/eller nötfria Dadelbollar med apelsinsmak

En lördag fylld av god och näringsrik mat!

En lördag fylld av god och näringsrik mat!

Söndagen inleds kanske om vi har tur med lite sovmorgon och frukost och lunch blir till en god brunch med äggröra, nybakat fröknäcke och en god smoothie. På eftermiddagen när hungern börjar komma så sitter en liten skål med nyttig risifrutti inte fel och så avslutar vi helgen med en god fisksoppa och en eller ett par skivor av fröknäcket som du bakat.

Söndag

Brunch: Äggröra, lite stekt bacon och varför inte lite nybakt fröknäcke med en skiva god ost på eller lite mosad avokado blandad med lite flingsalt? Och som pricken över i’t en mejerifri smoothie med mango och hallon.

Mellanmål: nyttig risi frutti

Middag – asiatisk fisksoppa med smak av lime och ingefära

Söndagsmeny

Jag hoppas att det här inlägget ger dig inspiration att testa nåt nytt i helgen och att du och dina barn hittar nån ny favorit. Lämna gärna en liten kommentar och berätta till exempel om nåt nytt recept som du testar eller nyttig mat som dina barn gillar. Trevlig helg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply