0 In Äggbaserat

OMELETT MED OST, FÄRSK SPENAT & CHAMPINJONER

Idag blev det en god omelett till frukost. Omelett är en av mina absolut favoriträtter som funkar som både frukost och lunch och är så smidiga eftersom du kan slänga i mer eller mindre vad du vill eller råkar ha hemma. Dessutom mättar en omelett ju galet bra och håller sug och hunger borta i timmar. 

Morgonens omelett fylldes med lite ost, färsk spenat och smörstekta champinjoner. Så jädra gott!

Omelett med ost, färsk spenat och smörstekta champinjoner - en frukost som heter duga!

Omelett med ost, färsk spenat och smörstekta champinjoner – en frukost som heter duga!

Omelett med ost, färsk spenat och champinjoner, 1 port

  • 2 ägg
  • 1 msk valfri vätska (jag lyxade till det med grädde idag)
  • 3 skivor ost
  • 3 stora champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 näve färsk spenat
  • salt, peppar och ev lite persilja

Skär champinjonerna i skivor och stek en stund i pannan med det smälta smöret. Lägg dem sedan på en tallrik. Blanda äggen med grädde och salt och peppar. Häll ner i pannan. När det börjat stelna lite grann så lägg i osten, spenat och de stekta champinjonerna. Efter några minuter, när omeletten fått fin färg under, så vik ihop den. Strö över lite hackad persilja. Njut!

Per portion:  1 röd poäng, 1 grön poäng, 2 blå poäng (detta hör till Clean28 som är ett koncept jag tagit fram för kostrådgivning och viktminskning.)

Omelett - perfekt både som frukost och lunch.

Omelett – perfekt både som frukost och lunch.

Kanske ser du vilken bok som skymtar i bildens bakgrund? Lchf 2.0 av Anna Hallen och Åse Falkman Fredriksson är en av mina absolut favoriter bland hälsoböcker. De ger en så välbehövlig och frisk fläkt till begreppet lchf och visar att lchf inte är lika med bacon doppat i smör (som många faktiskt tror) utan att fokus är på ren naturlig mat med mängder av grönsaker som kolhydratskälla, kött av bra kvalitet och hälsosamma fetter för mättnad. Att många har en felaktig bild av lchf är den största anledningen till att jag drar mig för att använda just det ordet och hellre säger lågkolhydratskost. Det finns så många fördomar och lchf2.0 fyller en mycket viktig roll i att nyansera bilden mer. 

Lchf2.0 - dagens boktips

Lchf2.0 – dagens boktips

Lchf2.0 fick göra mig sällskap till dagens frukost då jag kände att jag behövde lite nya inspiration. Jag kommer att dra ner på kolhydrater lite grann framöver då jag känner att det blivit lite för mycket för vad jag klarar av. Jag klarar en del kolhydrater som jag gör av med genom träningen men den senaste tiden har det blivit lite för mycket vilket har gjort att mitt sötsug ökat och även så hungern. För mycket kolhydrater gör även att min kropp binder en hel del vatten och nu sitter jag här med prinskorvs-fingrar :) Det är en fine line det där med hur mycket man klarar av. Dessutom högst individuellt. Lchf är ingen mirakelmetod men funkar bra för många då det gör att man håller sig mätt länge och att sötsuget minskar vilket då leder till att man äter mindre.  Men som sagt, jag kommer dra ner på kolhydraterna lite mer under en period för att hitta balansen igen. Så det lär bli fler omeletter här framöver :)

Om du är nyfiken på lchf2.0 så kan du få tillgång till hela boken helt gratis genom att använda min kod hos Nextory. Nextory har lchf2.0 som e-bok och genom att utnyttja min kod så får du en hel månads abonnemang hos Nextory helt gratis och utan någon förbindelse att förutsätta efter månadens slut. Du behöver dock ange ett betalkort och en krona kommer att dras. Det är för att om du väljer att fortsätta så ska det inte bli något glapp i prenumerationen för dig som kunde. När du avbryter så får du dock tillbaka din krona. 

Koden du ska använda för en månads gratis medlemskap hos Nextory är CLEANEATINGBY och du använder den på den här sidan

Ha en fortsatt bra söndag och varför inte göra en omelett till lunch? ;)

Inlägg i samarbete med Nextory

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply