0 In Menyer & inköpslistor

Veckomeny nr 2 – tema frukost clean eating

Kul att ni var så många som uppskattade den veckomeny som jag delade förra veckan. Förra veckans tema var middagar för lågkolhydratkost och denna veckas tema är frukost. Temat för menyerna kommer att variera från vecka till vecka. Jag har fått önskemål från flera av er om menyer som innehåller dagens samtliga tre huvudmål, dvs frukost, lunch och middag. I dagsläget har jag tyvärr inte möjlighet att få ihop så många recept för varje vecka. Det kommer säkert att bli sådana menyer också men inte varje vecka är jag rädd. 

Tidigare menyer och för dig som vill ha mer

Här nedanför hittar du länkar till tidigare menyer här på CEA. Du som läste förra veckan vet att du som är anmäld till min mail-lista för lite mer än vad som delas här på bloggen. Dels får du menyn på fredagen istället för måndag så att du hinner handla hem det du behöver i god tid inför veckan och dels får du en smidig inköps-lista med det du behöver.

Vecko-meny nr 1 – tema middag för lågkolhydratkost

Meny för viktminskning nr 1

Meny för viktminskning nr 2

Om du inte redan har anmält dig till min mail-lista så gör du det enkelt genom att klicka på knappen här nedanför.

Anmäl dig nu

 

Varför 5 recept?

Den meny som jag kommer att dela här på CEA består av 5 recept för veckan som kommer. Varför 5 recept och inte 7? Jo, det är för att jag tänker att du fortfarande ska ha utrymme för dina egna favoriter sedan tidigare och för att ha möjlighet att äta upp rester som eventuellt blir över. Om recepten får dig att behöva köpa hem nya produkter så är det dumt om de blir stående och att kan bli tvungen att slänga dem. Vi svenskar slänger alldeles för mycket mat och det vill jag försöka minska. Kanske hittar du en nya favorit i veckans meny som du inte har emot att äta till frukost 2 gånger under veckan?


Vecko-meny nr 2 -tema frukost clean eating 

Här hittar du de 5 frukostrecept som jag hoppas ska ge dig inspiration inför veckan som kommer. Just frukosten är det mål som vi ofta varierar minst. Vi äter samma mat varje dag. Det är konstigt egentligen för aldrig att vi hade ätit samma middag varje dag eller hur? Jag hoppas att du ska hitta en ny favorit bland mina tips idag.

Smoothie med hallon, avokado och ingefära – en riktigt god och mättande smoothie. Avokadon i ger nyttigt fett som mättar bra samtidigt som det gör smoothien härligt krämig. 

Chia-pudding med hallon och kokos – en frukost som är ett bra alternativ till yoghurt för dig som ville hålla nere på mejerierna eller ”bara” är ute efter lite variation. Även ett gott mellanmål som man kan ha med till jobbet. En chia-pudding kräver lite tid för att tjockna till. Jag burkar göra den på kvällen innan för att vara säker på att den ska hinna tjockan. Sen ställer jag fram den i rumstemperatur medans jag duschar och för mig iordning på morgonen.

Kokosgröt – ett recept för alla er gröt-älskare därute men som vill undvika spannmål och mejerier. God och mättande på grund av mycket protein och bra fett. 

Scrambled pancakes – en blandning av pannkakor och äggröra. Perfekt de dagar man är sugen på pannkakor med inte riktigt har tiden. 

Proteinrikt bröd i långpanna – ett gott bröd som bakas i långpanna och som mättar bra eftersom det innehåller mycket protein. Gör om omgång på söndagsförmiddag så har du både bra frukost och mellanmål inför veckan. Variera gärna dina pålägg och topping och glöm inte grönsakerna på!

Vad vill du se för tema på menyn inför nästa vecka? Tipsa mig gärna med dina önskemål i kommentarerna här nedanför. Ha nu en bra vecka med massa god frukost!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply