Bolognese är klassisk vardagsmat, eller hur? Oavsett om du gör den på “klassiskt” sätt baserat på kött eller som här i en lite mer uppdaterad vegetarisk variant. Grunden är densamma det är bara olika former av färs som du väljer att använda. Längre ner hittar du även fler recepttips på god vardagsmat.
Här nedanför hittar du en variant av bolognese från mig smaksatt med oregano och basilika. Hoppas det ska smaka!
Vegetarisk bolognese med oregano och basilika, 4 port
Du behöver:
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja eller smör
- 500 gr vegetarisk färs
- 400 gr krossade tomater (ta 200 gr ytterligare om du vill hoppa över grädden)
- 2 dl grädde (vegetabilisk eller “vanlig”)
- 1 msk torkad oregano
- 1 kruka basilika
- 2 tsk paprikapulver
- Smaka av med salt och peppar
Gör så här:
- Riv morötterna grovt på ett rivjärn.
- Hacka gul lök och vitlök.
- Värm en panna och tillsätt gul lök och vitlök. Fräs tills mjuk utan att den bränns.
- Tillsätt färs, blanda och fräs i ett par minuter.
- Tillsätt de rivna morötterna tillsammans med de krossade tomaterna. Se till att allt blandas väl.
- Tillsätt grädde och kryddor. Blanda och låt småkoka i 5-10 minuter.
- Smaka av.
Fler tips på god och enkel vardagsmat
- Kycklinggryta med tomat och curry
- Torsk med tomat, basilika och vitlök
- Kycklinggulasch
- Glutenfri ugnspannkaka utan mjölk
- Asiatisk fisksoppa med smak av ingefära och lime
- Fylld zucchini med tomat, bönor och paprika
- Lax i foliepaket med dill och citron
- Pumpasoppa
Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg
No Comments