1 In Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Vilket humör väljer du idag? Bestäm hur din dag ska bli!

God morgon!

Regnar det på er också idag och smattrar mysigt mot rutan? Jag har precis lämnat barnen på förskolan och sitter nu här med en stor varm kopp kaffe och ska jobba ett par timmar innan det är dags att dra in till stan för eftermiddagens föreläsning på universitetet. Målet är bland annat att få skickat iväg dagens utskick till deltagarna i min kurs om att få kontroll över sitt sötsug och förbereda inför nästa omgång som drar igång på måndag. 

morgonkaffe

Men ville så klart kika in hos er först och idag vill jag ägna några rader åt det här med att välja hur ens dag ska bli. Självklart finns det en del saker som vi inte kan styra över men sakerna vi faktiska kan styra över är långt fler. I mångt och mycket så är det faktiskt du som bestämmer hur din dag ska bli. Du kan inte välja och styra över allt som händer i ditt liv, men du kan välja hur du bemöter det.

Igår hade jag ingen bra dag. Jag kände mig trött, hängig och allmänt ynklig. Livet kändes orättvist för jag upplevde att saker inte blev som jag ville och att jag inte hinner med det jag vill i livet. Som grädde på moset så hade jag  världens största finne på näsan. Hur kul är det liksom? Jag ägnade mer eller mindre hela dagen till att tycka synd om mig själv och beklaga mig över allt som hindrar mig. Jag la mig tidigt för att få dagen avklarad.

Idag ringde min klocka vid 6-snåret och jag hörde hur regnet smattrade utanför. Jag är beroende av min iphone och det första jag gör varje morgon i princip är att kolla igenom mina olika social kanaler. Bland det första jag möttes av idag var Mårten Nyléns senaste uppdatering på instagram (om du inte följer honom – do it!! Han har räddat många av mina dagar med sina kloka tankar.)

Mårten Nylén instagram

Med Mårten där i sängen imorse så bestämde jag mig – detta blir en bra dag! Så upp ur sängen, gjorde mig i ordning, fixade en mysfrukost åt mig och barnen innan det var dags att kicka igång dagen på riktigt. 

Jag var genomblöt efter den korta promenaden upp till förskolan med barnen men vad gör det när knopparna håller på att slå ut och våren är här och snart bästa tiden på året – sommaren! 

Dåligt väder dåliga kläder

Hur väljer du att möta dagen? Hur ska din dag bli?

Valet är ditt och jag blir jätteglad om du vill dela med dig till mig och de andra läsarna om dina tankar, känslor och annat kring ämnet. 

PS – finnen är fortfarande illröd på nästan, men vad gör det om hundra år?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mårten Nylen
    8 april, 2016 at 16:54

    Fortsätt starta starkt och möta dagarna på bästa sättet för dig :)

  • Leave a Reply