8 In Glutenfria bröd

Zucchinifrallor fria från gluten och nötter

Ni som följer andra lågkolhydratsbloggar har säkert sett recept på zucchini-frallor. Åse som driver bloggen 56kilo var först ut och sen har andra också förälskat sig i frallorna. Jag har länge tänkt testa receptet men inte fått tummen ur, förrän idag. Men originalreceptet innehåller mandelmjöl och eftersom min man är nötallergiker så ville jag få till en nötfri variant. Det blev riktigt gott och receptet gav 7 mjuka och saftiga frallor.

IMG_1795[1]

 

 

Zucchinifrallor, glutenfria, nötfria, lågkolhydrat

7 st

  • 6 ägg
  • 5 dl riven zucchini (ca 1 st)
  • 1 dl solroskärnor (som mixas till mjöl)
  • 0.5 dl grovhackade pumpakärnor
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber 
  • 0,5 dl hela solroskärnor
  • 0,25 dl hela linfrö
  • 0,25 dl chia-frö (kan bytas ut mot mer linfrö)
  • 3 msk sesamfrö
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 180 grader varmluft eller 200 grader vanlig. 

Mixa 1 dl solrosfrö fint till en mjölliknande textur med en mixer eller stavmixer. Grovhacka även pumpakärnorna. Blanda detta med resten av de torra ingredienserna i en bunke.

Riv zucchinin och krama ut vätskan. Antingen kan du lägga det i ett durkslag och pressa den med handen mot nätet eller så kan du pressa med dina knutna händer (som du vrider ur en disktrasa).

Vispa äggen fluffigt med elvisp. Vänd sedan ner den rivna zucchinin.

Blanda äggblandningen med det torra ingredienserna och låt stå och svälla i 10-15 min.

Forma sedan 7 frallor och lägg på en plåt. Om du har blöta händer så går det enklare. 

Skär två fåror i varje fralla för lite finare utseende. Strö över lite sesamfrö.

In i ugnen i ca 25 min eller tills de är torra i mitten (använd en provsticka).

IMG_1813[1]

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Frukost med lokaltidningen | Clean Eating By Annika
    14 augusti, 2015 at 21:12

    […] Zucchinibröd (recept HÄR) […]

  • Reply
    Varför undvika gluten? | Clean Eating by Annika
    31 augusti, 2015 at 10:20

    […] naturligt glutenfria produkter kan du sedan baka fantastiska goda bröd, som mina zucchini-frallor. Alla mina recept här på bloggen innehåller endast naturligt glutenfria produkter så kolla […]

  • Reply
    En helg med bakning | Clean Eating by Annika
    12 oktober, 2015 at 19:58

    […] har det bakats bröd. En variant på zucchinifrallorna som jag la upp här om veckan (länk). Men denna gången med lite morötter i utöver zucchinin. Det receptet la jag upp på min blogg […]

  • Reply
    Mia
    11 mars, 2017 at 13:12

    Bakade dessa idag. Gjorde halv sats. Blev 4 rejäla frallor. Supergoda och mättande! Rekommenderas verkligen! Tack för alla dinatt goda recept på din blogg. Jag har i princip tryckt ut alla och lagt i en pärm.

    • Reply
      admin
      13 mars, 2017 at 16:10

      Men vad glad jag blir! Tack :)

    • Reply
      admin
      16 mars, 2017 at 05:49

      Vad glad jag blir :)

  • Reply
    Annica
    2 oktober, 2017 at 12:42

    Bakade dessa idag och dom blev supergoda. Ska göras fler gånger!

    • Reply
      admin
      3 oktober, 2017 at 11:00

      Visst är dom goda! Kul att du gillar dom och tack för att du delar med dig :)

    Leave a Reply