1 In Personligt

5 frukost-favoriter

Frukosten är mitt favorit-mål. Jag älskar den typiska frukost-maten. Omelett, pannkakor, knäcke, mackor. De gånger jag testat periodisk fasta och inte ätit frukost så har mitt första mål, framåt lunch-tid, blivit frukost-aktigt ändå. Vill inte vara utan min frukostmat. Idag vill jag dela med mig av lite inspiration genom att visa 5 av mina frukost-favoriter. 

5frukostfavoriter

Glöm inte mina ”gamla” recept

Jag har de senaste dagarna suttit och gått igenom mitt receptarkiv. Tanken är att det ska bli mer överskådligt och att du som läsare enkelt ska kunna hitta bland recepten. Det finns många fler recept än jag kunnat gissa och tyvärr många som ”försvinner” när de blivit ”gamla”. Kolla gärna runt bland mina recept redan nu. Där finns mängder med goda och enkla recept! Tills mitt nya arkiv är klart så tänkte jag lyfta fram några tidigare recept. Favoriter som jag tycker förtjänar att synas lite mer. Först ut blir som sagt frukosten.

5 frukost-favoriter, utan inbördes ordning…

Kokosgröt – glutenfri, mjölkfri, lchf, paleo (om du hoppar jordnötssmöret)

Kokosgröt är nog min absoluta favorit. Jag älskar den! Brukar variera den för att inte tröttna. Varierar kryddning och brukar använda kardemumma, kanel och vaniljpulver. Även toppingen brukar jag variera och har ibland på bär, hackade nötter eller som här en stor klick med nötsmör. På bilden finns mitt favorit-jordnötssmör från VitaPrana. Ekologiskt och mijlövändligt framställt. Du hittar det här. Receptet på kokosgröten hittar du här

gröt med jordnötssmör

 

Omelett – glutenfri, mjölkfri, paleo, lchf

Jag ser alltid till att ha ägg hemma för då kan man alltid få ihop en omelett. Perfekt både som frukost, lunch och middag. Fyll med valfri fyllning som du är sugen på. Här hittar du mitt recept. En riktigt god variant är min ostpanerade omelett. Osten ligger på utsidan och ger ett knaprigt skal. 

Omelett med ost, färsk spenat och smörstekta champinjoner - en frukost som heter duga!

Fröknäcke – glutenfritt, mejerifritt, paleo, lchf

En skiva nybakt fröknäcke med smör och ost är bland det godaste jag vet. Alla som fått smaka mitt fröknäcke, och jag menar verkligen alla, har kommenterat hur himla gott det är. Här hittar du mitt recept på fröknäcke. 

äggpåfröknäcke

Kesoplättar – glutenfritt, lchf

På helgen då jag har lite mer tid så händer det titt som tätt att det blir någon form av plättar eller pannkakor till frukost. Det finns flera recept här på bloggen (använd sökfunktionen). Min personliga favorit är kesoplättarna. Fulla av mättande protein och är riktigt goda. De funkar även perfekt som mellanmål. Ta två stycken, lägg valfritt pålägg mellan och vips så har du en enkel dubbelmacka. Receptet hittar du här

Kesoplättar med hallon och kvarg

Chiapudding – glutenfri, mjölkfri (beroende på val av mjölk), paleo, lchf

Mitt femte och sista tips för den här gången blir chai-pudding. Chia-pudding är som tjock yoghurt i konsistensen och kan varieras till tusen. Ha i vanilj, olika bär, frukter eller varför inte lite kakao? Chia frö mättar bra och är fulla av nyttigheter. Bland annat en bra vegetarisk källa till fettsyran omega-3. Du kan läsa mer om nyttigheterna i chai-frön här. Vill du göra en chiapudding som den på bilden så hittar du receptet härchiapudding med bär

Jag hoppas att mina frukost-tips har gett dig lite ny inspiration. Det finns så många goda och nyttiga recept att prova. Kika gärna runt bland mina äldre recept. Finns en hel del där och säkert många recept som flera av missat. Vad är din favorit-frukost? Dela gärna med dig i kommentarerna!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eva Lindblad
    12 augusti, 2016 at 07:45

    Snälla Annika, kan du skriva receptet på dina wraps igen
    Tack på förhand!

  • Leave a Reply