0 In Personligt

5 värmande drycker med kokosolja

banner annonslänk bodystore

Kokosolja är något som jag alltid uppmanar mina klienter att äta dagligen om de inte redan gör det. Hälsofördelarna är många och forskning har bland annat visat att genom att äta kokosolja regelbundet så minskas risken för Alzheimers (läs mer här) och även värk i leder lindras effektivt. Oljan är som ett effektivt smörjmedel både för kärl och leder. Ytterligare hälsofördelar är för förbränningen hos oss kvinnor då den bidrar till sköldkörtelns funktion på ett bra sätt. Den har även stora fördelar för immunförsvaret då den innehåller laurinsyra. Jag har tidigare skrivit in inlägg med rubriken Varför du bör äta kokosolja varje dag och det är ett av de mest lästa inläggen här på CEA. Klicka dig in via länken och läs gärna om du inte redan gjort det och/eller är nyfiken på mer.

5 värmande drycker med kokosolja

Idag tänkte jag delar fem recept på goda värmande drycker där kokosolja ingår. Om du som jag har en förkärlek till att småäta i soffan om kvällarna även om du egentligen inte är hungrig, så är det perfekt att ha en varm god mugg som sällskap istället. Och vad passar väl bättre än en värmande kopp nu när det blivit kallt i landet igen?

Paleo-latte

Denna dryck går ibland under namnet ägg-latte men jag känner personligen att det namnet inte gör drycken fördel. Jag vet själv hur jag tänkte ”Va? Ägg i kaffe? Blä!” och det är den reaktion jag mer eller mindre alltid får när jag tipsar om drycken. Men så tokigt det kan vara. Standardsvaret efter att ha druckit sin första paleo-latte är mer eller mindre alltid ”åh vad gott! Varför väntade jag så länge med att testa?”. Och det är verkligen gott! Om det smakar ägg? Inte det minsta! Jag lovar. Testa vettja! Receptet hittar du här

Guldmjölk

Guldmjölk, eller golden milk, är en dryck med gurkmeja och smaksatt med ingefära, kardemumma och vanilj. Guldmjölk är en riktig superdryck då den innehåller rejält av gurkmeja som är anti-inflammatoriskt. Om du lider av värk så rekommenderar jag starkt att njuta av guldmjölk dagligen eller så ofta som möjligt. Receptet hittar du här

Varm choklad

En kopp varm choklad efter att ha kommit in i värmen från kylan där utanför, kan nog vara bland det godaste som finns! Så här gör jag min varma choklad:

Vill du lyxa till det lite extra så varför inte låta en ruta av din favoritchoklad få smälta ner i koppen? En sådan här mugg med choklad, toppad med lite extra vispad grädde, är en stor favorit hos Nils och Ebba här hemma.

Varm hallondryck

Detta är en liten annorlunda dryck men riktigt god. Enkel att göra och kokossmaken ihop med hallon passar perfekt.

  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 dl hallon (koka först om du använder frysta för att bli av med ev baciller)
  • vatten
  • 1-2 tsk kokosolja
  • 1 nypa vaniljpulver

Mixa kokosmjölk och hallon slätt. Värm sedan i en hög mugg i mikron i ca 30 sekunder. Koka under tiden upp vatten på spisen. Fyll muggen med kokande vatten och blanda. Rör sen ner kokosolja och vanilj. Låt svalna lite och njut!

Matcha-te

Matcha är ett grönt te som är väldigt rikt på klorofyll och sägs vara stressreducerande. Matcha har även en sänkande effekt på insulin (blodsocker). Här hittar du mitt recept på matcha-te. 

Detta är ett par av mina personliga favoriter bland kokosoljor som du just nu kan köpa till sänkt pris via länkarna:

Jag hoppas att du testar någon av recepten här ovanför och får en mysig stund i soffan någon kväll när vinden yr där utanför. Njut av känslan av en god dryck som gör så mycket gott för kroppen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply