0 In Smoothies & smoothie bowls

Smoothie med apelsin och mynta

banner annonslänk bodystore

Smoothie – något jag gör flera gånger varje vecka. Jag har en ambition om att komma in i en rutin där jag själv dricker en grön smoothie varje dag. Tyvärr har jag en bit kvar dit… Men till barnen gör jag nästan smoothies varje dag. Ibland som frukost och ibland som mellanmål.

Vad tycker du om smoothies? Har du någon favorit? Eller är de inget för dig?

Så här års är ju apelsinerna sååå goda! Släng ner en i din smoothie och du får ett härligt friskt mellanmål. Detta recept är med mynta men jag kan tänka mig att även ingefära är riktigt gott och fräscht med apelsinen. Jag har även i passionsfruktpulver som ger en härlig fräsch smak.

Smoothie till barnen – mättande frukost och mellanmål

Nils har inte alltid någon jätteaptit på morgonen och då är smoothies ett perfekt sätt att få i honom något “lätt-ätet”. Jag brukar dessutom se till att ha i rejält med bra fett så att han ska hålla sig mätt och orka koncentrera sig i skolan. Kokosolja, avokado, mct-olja, blötlagda cashewnötter eller en rejäl klick nötsmör är gott i smoothies och gör dem mer mättande.

smoothie apelsin mynta
smoothie apelsin mynta

Fruktig smoothie med tropiska smaker, 2 glas

Du behöver:

Gör så här:

  1.  Skala apelsinerna, skär i bitar och lätt i din mixer.
  2. Tillsätt mango och banan.
  3. Häll över kokosvatten och släng ner ett par bland mynta.
  4. Mixa slätt (krävs en hyfsat kraftig mixer för att mixa apelsinerna)
  5. Häll upp i glas och pynta med lite mynta och en liten skiva apelsin.

Smoothie – fler recept

Här nedanför hittar du fler recept på härliga smoothies. Alla recepten är dessutom mjölkfria.

smoothie

Jag hoppas att du gillade receptet och att du testar och får användning av det. Innan vi säger hej då för idag så vill jag bara påminna om min nya kurs – Grön Kickstart, 3 veckor med vegansk mat. Om du gillar smoothies och andra härligt näringsboostade recept så är kursen något för dig. Läs gärna mer om kursen på min nya butikssida. En lärplattform där alla mina kurser från och med nu kommer att hållas.

annika malm

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

smoothie apelsin mynta

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply