0 In Smoothies & smoothie bowls

Pumpasmoothie med extra protein & mct

banner annonslänk bodystore

Har du koll på att du kan äta innehåller i din Halloween-pumpa? Så när du gröper ut din pumpa – släng inte köttet! Trådarna kan du göra dig av med men spara köttet. Sedan kan du koka en god soppa, till exempel min mejerifria pumpasoppa, eller så kan du enkelt göra dig en god smoothie till mellanmål.

pumpasmoothie

Pumpa – stärker ditt immunförsvar

Pumpa är en fantastisk råvara som är rik på både c-vitamin och betakaroten som stärker vårt immunförsvar. Och starkare immunförsvar tror jag ingen av oss säger nej till. Särskilt inte i tider som dessa.

pumpa

Varför extra protein och mct i din smoothie

Som du ser i receptet har jag i en skopa vaniljprotein. Anledningen är att pumpa är en kolhydrat och genom att lägga till protein och lite fett i form av mct-olja, får du en smoothie som dels innehåller alla näringsämnen och är balanserad men protein och fett ökar även mättnaden och gör den mer stabil.

Jag använder proteinpulver från Holistic. Proteinpulver är mjölk som torkats och där mjölkproteinet blivit koncentrerat. Det är alltså inget konstigare än mjölk i grunden. Holistics proteinpulver är gjort på bra råvaror och utan tillsatser. 

Mct är en fettsyra med unika egenskaper som som bland annat ger ökat fokus. Läs gärna mitt inlägg Vad är mct-olja? om just mct. Mct finns i flera märken men jag personligen gillar den från Kleen sport nutrition som är ett svenskt märke som är noga med kvalitet.

Pumpasmoothie med extra protein & mct

I receptet nedan har jag länkat till det proteinpulver och den mct-olja som jag gillar och använder. Proteinpulvret kan hoppas över och även mct-oljan men då blir smoothien inte lika balanserad näringsmässigt och blir främst kolhydrater. Kolhydrater är absolut inte fel, men mättnaden blir ganska kortvarig utan protein och fett. Om du inte har i vaniljprotein, så rekommenderar jag att ha i lite vaniljpulver för att ändå få lite vaniljsmak.

Pumpasmoothie med extra protein & mct

Skriv ut receptet
Portioner 1 port
Kalorier 270

Ingredienser

Instruktioner

  • Mixa slätt. Häll upp i ett snyggt glass, ta fram ett snyggt sugrör och njut.

Näringsinnehåll

Kalorier: 270kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 25g | Fat: 8g
Annika signatur

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating