Äggröra är en av mina absoluta favoriter! Funkar som frukost, brunch, lunch, ja det är aldrig fel med lite äggröra helt enkelt. Snabbt, enkelt, gott, nyttigt och håller dig mätt i flera timmar.
Äggröra, 1 port
- 2 ägg
- 2 msk kokosmjölk, mjölk, grädde, vatten
- salt, peppar
- kokosolja eller smör till pannan
Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med vätskan och kryddorna. (Vill du spara disk så kan du hälla allt i pannen direkt och röra ihop det där.)
Ha i fettet i pannan och låt smälta lite, men häll i äggsmeten innan pannan är för varm. Rör runt med en slev eller stekspade och stek medelvärme. Det tar max någon minut eller två tills det är klart så gå inte ifrån spisen. Rör hela tiden tills äggröran fått den konsistens som du vill ha.
Om du äter mejerier så är det gott att ha i några matskedar riven ost för extra krämighet.
Ät som det är eller servera ihop med till exempel lite skinka, bacon, spenat eller annat som du har där hemma.
4 Comments
AnnBritt Hugosson
28 september, 2015 at 10:21Har saknat äger då jag inte tänkt på kokosmjölk. Detta ska provas till lunch. Älskar ägg i alla former.
Tack Annika! ?
admin
28 september, 2015 at 14:21Kul :)
September i backspegeln | Clean Eating by Annika
1 oktober, 2015 at 08:11[…] Äggröra […]
Andy
9 juni, 2019 at 08:17Man kryddar i slutet 😃