De här bitarna är perfekta till kaffet eller lördagsgodiset. Gör dem till mindre bitar och de är perfekta som mellanmål till barnen ihop med någon frukt eller liknande. Om du inte tål eller gillar mandel så kan du byta ut dem mot andra nötter. Henrik här hemma t ex tål inte nötter med cashew går bra.
Aprikos och kokosbitar, 10 stora eller 20 små bitar
- 1 dl mandlar eller mandelmjöl
- 2 msk pumpafrön
- 1 dl torkade dadlar
- 1 dl torkade aprikoser (är de torra så lägg i blöt i ca 1 timme)
- 2 msk kokosolja
- 0,5 dl osötat äpplemos
- 2 dl riven kokos
- 2 msk kokosmjöl
- mörk choklad
Mixa mandlarna fint eller använd redan malt mjöl. Hacka pumparna grovt med en kniv. Ha i mandel, aprikoser, urkärnade dadlar, kokosolja och äppelmos i en mixer. Mixa tills blandat. Rör sedan ner de hackade pumpafröna, kokosflingorna och kokosmjölket. Blanda med en slev så att det inte hackas sönder mer. Är smeten för torr så ha i lite vatten och om den är för lös så ha i lite mer kokosmjöl.
Forma en rund boll och lägg på ett bakplåtspapper. Lägg sedan över ett bakplåtspapper till och kvala ut till ca 1-2 cm tjock. Ta sen bort det övre papret. Smält chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad. Ringla chokladen över den utkavlade degen. Strö ev över lite extra kokos. Skär i lagom stora bitar och njut! Förvara i kylen.
1 Comment
Recept glutenfritt | Pearltrees
6 september, 2017 at 21:17[…] ”Snabba mackan” – LCHF-bröd i micron! – Alla goda ting. LCHF scones, nytt recept! MUMS! LCHF-arkivet LCHF-recept: The Franska – Supergott LCHF-bröd. Falsk potatissallad LC / LCHF. LCHF-arkivet LCHF-recept: Pajskal (matpaj) LCHF-arkivet LCHF-recept: Friterade vaxbönor. Aprikos och kokosbitar – raw, paleo, clean eating | Ät bra, må bra. […]