Alltså kombon tomat och curry – sååå god!! Varför har ingen tipsat mig om den innan? Jag älskar curry med tidigare när jag gjort currygrytor och såser så har jag använt mig av grädde eller kokosmjölk. Men så av en slump så lagade jag nåt tomatbaserat för nån vecka sen och hade i curry och jäklar i min låda vad gott det blev. Så curry och tomat är en kombo som definitivt får stanna i mitt kök.
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på curry-tomat-temat som jag gjorde i söndags då jag fixade ihop lite matlådor inför veckan. Ett av mina sätt att hinna med att få fram bra och näringsrik mat på borde varje dag under veckan även när tiden är knapp – laga matlådor på helgen. Du har väl inte missat mitt inlägg igår om att vara smart med sin tid? Att förbereda och laga matlådor är ett av mina bästa tips för att få till bra mat snabbt.
Biffgryta med curry, nudlar och grönsaker, 3-4 port
- 300 gr sjömansbiff
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- kokosolja
- 500 gr wokgrönsaker
- 400 gr passerade tomater
- 1 tsk chilipeppar
- 2-3 tsk spiskummin
- 2-3 tsk curry
- salt
- 1 tsk sambal oelek (mer eller mindre beroende på hur starkt du gillar)
- 1 förpackning (200 gr) shiratakinudlar
Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja tills mjuk. Skär biffen i strimlor och ha i pannan. Bryn och rör runt tills biffen har fått stekyta. Ha i wokgrönsakerna och rör runt. Häll över tomaterna och kryddorna. Rör runt, sänk värmen och låt småputtra en stund. Smaka av och krydda ev mer. Skölj nudlarna och ha i strax före servering.
Andra recept som du kanske gillar:
Asiatisk fisksoppa med smak av ingefära och lime
Kycklingbiffar med curry-majonäs
No Comments