Ofta när jag berättar att broccoli är en av mina absoluta favoriter bland grönsakerna, så rynkar folk på näsan och tror jag skojar. Broccoli har oförtjänt dåligt rykte och är en riktig höjdare, om man tillagar den rätt så klart. Mosig överkokt broccoli är ingen höjdare, det håller jag med om. Men lätt kokt broccoli är det perfekta tillbehöret istället för pasta, potatis och ris. De små buketterna suger upp sås på ett fantastiskt sätt! Dessutom kan du tillaga broccoli på så många olika sätt – lätt kokt, riven till ris och snabbt uppkokt eller stekt, gratinerad i ugnen eller som här – mixad till ett gott mos ihop med en bit stekt fisk och lite knaprigt salt bacon. Yes – broccolimos är en riktig höjdare och om du inte redan testat så gör det snarast!
Broccolimos, 4 portioner
- 800 gr färsk eller fryst broccoli
- 1 dl kokosmjölk eller annan mjölk som du föredrar
- 1 msk kokosolja, smör eller ghee
- 1-2 tsk kryddblandning (Jag använder Renee Voltairs ekologiska lant-buljong)
Koka broccolin riktigt mjuk. Häll av vattnet. Mixa sedan slätt med stavmixer tillsammans med oljan. Ha i din mjölk lite i taget tills rätt konsistens. Krydda och smaka av.
Jag brukar krydda med den här lant-buljongen som är ett bra alternativ till många av de mindre bra produkter som finns i affärens kryddhyllor. Det är så klart min personliga åsikt och jag får ingen ersättning eller andra fördelar för att jag tipsar om produkten.
Näringsvärde per portion: 140 kcal, 7 gr protein, 8 gr fett, 7 gr kolhydrater
7 Comments
Eva Lindblad
13 januari, 2016 at 14:49Såg ut som om jag skulle vilja härma. Vad har du för fisk?
admin
13 januari, 2016 at 19:34Det är stekt torsk panerad i ägg och sesamfrö och lite bacon till :)
Träningsblogga - Ida
13 januari, 2016 at 17:50Åh, detta blev jag VÄLDIGT sugen på att testa!
admin
13 januari, 2016 at 19:34Det är verkligen jättegott och så enkelt. Går mycket snabbare att röra ihop än potatismos :)
Sesampanerad torsk med broccolimos |
18 januari, 2016 at 10:45[…] 4 portioner broccolimos (recept) […]
admin
18 januari, 2016 at 10:54Hoppas det smakar :)
Malin
20 januari, 2016 at 18:51Så färgglatt och fint också! Måste absolut testas!