Sist jag var och handlade så köpte jag med mig två påsar med fina brysselkål, för 10 kr. 10 spänn för två rejäla påsar – det är billigt det! Återigen, det måste inte alltid innebär dyrare matinköp och längre tid i köket att fixa bra mat.
Man kan gratinera brysselkål, göra mos och massa gott men jag brukar helt enkelt bara steka på dem i lite smör/kokosolja och salt. Så gott till maten! Om jag har champinjoner hemma så brukar jag slänger ner ett gäng med såna i stekpannan också. Eller bacon – så gott!
Brysselkål kallas också för rosenkål och är verkligen en riktig hälsobomb! Den är väldigt rik på antioxidanter (en av anledningarna till att den anses motverka olika cancerformer) och vitaminer. Genom att äta brysselkål så får du i dig bland annat folat, järn, kalcium och c-vitamin.
Studier visar att om man äter brysselkål så lider man mindre risk att drabbas av tjocktarms-, lung- och magsäckscancer.
Men utöver alla hälso-plus så är de riktigt goda, så köp med dig ett gäng hem nästa gång du är i affären.
2 Comments
Charlotta Sofia springer o trimmar
1 december, 2015 at 15:31Mmmm, jag älskar brysselkål! Ska absolut testa att göra den där varianten med champinjoner. Toppen tillbehör på julbordet när en är vego. Tack för tips! :-)
admin
2 december, 2015 at 13:02Det är absolut en jättebra vegetarisk rätt till julbordet. Rekommenderas!