1 In Julkalender 2015

CEA julkalender 2015 – lucka 17

Nu går vi in i sista upploppsveckan fram till julafton. Är alla klappar klara? Eller är du som jag och notoriskt ute i sista minuten? Jag lovar mig själv varje år att ”nästa år, då ska jag vara ute i tid” men nu sitter jag här ännu en gång men bara en vecka kvar och klappar kvar att skaffa. Dagens lucka består av boktips som blir bra klappar både till dig själv och nära och kära som du bryr dig om och som delar ditt intresse.

Lucka 17: Mina bästa hälso/mat-boktips

Listan kan göras lång och det finns fler böcker som jag verkligen gillar men här lyfter jag (utan inbördes ordning) fram några av mina favoriter i bokhyllan. Utmärkta förslag på hårda klappar till jul :)

Annikas paleo-kök av Annika Sjöö –   en given favorit! Full av härliga recept och även en stor del av boken ägnas åt fakta,kunskap och tips kring naturlig mat och hur den påverkar oss.

(Bild lånad från Gimmepaleo.com)

Eat Clean av Kristina Andersson – Boken som fick mig att få upp ögonen för matens kvalitet och se på mat och hälsa som en jakt på näring snarare än energi/kalorier. Boken är full av härliga tips kring hur man ska tänka, olika val att göra samt härliga recept.

Ät & njut och Gå ner i vikt med lchf av Åse Falkman Frediksson – Åse är kvinnan bakom en av Sveriges största bloggar inom lågkolhydratskost, 56kilo.se. Hon skapar fantastiska recept och delar i sin blogg och i sina böcker, med sig av sina kloka tankar. Jag önskar att fördomarna kring lchf (lchf är inte att äta bacon som simmar i smör) skulle minska och att fler fick upp ögonen för denna fantastiska kost! Det är så många i vårt land som hade mått bra av att se över sin kost och här är Åse och hennes böcker en fantastisk start!

 

Friendly food av Hanna Göransson – Hanna driver den fantastiska bloggen Hur bra som helst där hon delar med sig av härliga glutenfria och mejerifria recept (inte lågkolhydratskost dock) och fantastiskt vackra matbilder. Hennes bok är full av härliga recept som ger mycket inspiration.

 

(Bild lånad av ptbyemma.se)

The Fresh Foodie av Leila Lindholm – innan jag la om min kost så var Leila Lindholms rikskända bakbok en av mina absoluta favoriter. Därför blev jag extra glad när just hon gav ut en bok med recept som är mer i min stil idag. Goda recept (inte uteslutande lågkolhydrat) och fantastiska bilder!

(Bild lånad från familyliving.se)

Paleo 30 dagar av Annika Sjöö – Denna är så ny i min bokhylla att den faktiskt inte har hittat dit än :) den släpptes precis i dagarna och är på väg hem till mig med posten. Jag har hört mycket positivt om denna bok och är grymt nyfiken! Är den lika fantastisk som Annikas tidigare bok så kommer jag ju inte bli besviken :)

It starts with food av av Dallad och Melissa Hartwig – En bok som kanske inte är så ”känd” här i Sverige men en av grundbultarna inom paleo/naturlig mat i USA. Mer av en faktabok om hur maten påverkar oss men även en hel del recept. En riktigt läsvärd bok om man vill lära sig mer om grunderna!

(Bild lånad från whole30)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    CEA julkalender 2015 – lucka 19 |
    19 december, 2015 at 07:30

    […] som bra julklappar till dig själv eller nära och kära. Missade du det så hittar du luckan här. En av böckerna blev en tidig julklapp till mig själv – nämligen Annika Sjöös bok som […]

  • Leave a Reply