0 In Julkalender 2015

CEA julkalender 2015 – lucka 5

Så kul att så många av er deltog i tävlingen om en inspirationsbox fylld av godsaker! Tävlingen avslutades igår och vinnaren utses lite senare idag :)

Dagens lucka var ju något av en mejeribomb, och även dagens lucka innehåller ett recept baserat på grädde och mjölk men för er som föredrar mejerifritt så kan det här receptet, till skillnad från gårdagens, enkelt göras mejerifritt genom att helt enkelt använda kokosmjölk eller kokosgrädde istället.

(Om du gillar glassformarna jag använder så ska du kika in här igen imorgon – tips från coachen ;))

clean eating glass

Lucka 5: Pepparkaksglass

Den här glassen slukade mina barn med hull och hår igår till efterrätt efter maten. Den gick hem kan man säga ;)

Innan jag la om min kost så var en av mina absoluta favoriter vaniljglass med krossade pepparkakor och det var inspirationen till det här receptet. Kombon av den kalla, krämiga vaniljglassen och den goda pepparkakssmaken – mums!

Vanilj och pepparkaksglass, ca 4 port eller ca 6 glassformar

  • 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl röd mjölk
  • 1 dl sötning (jag använde björksocker men använd det du föredrar)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5-1 msk pepparkakskrydda (beroende på hur stark smak du vill ha)
  • 1-2 tsk kakao

Vispa äggulorna, vanilj och sötning fluffigt. I en annan bunke vispar du grädden ganska hård. Ha i mjölken i äggsmeten och blanda. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden i äggsmeten. Använd en slickepott för att behålla så mycket luft och fluff i grädden som möjligt. Se till att det blandas väl. OBS! Ha inte i kakao och pepparkakskryddan än!

clean eating glass björksocker

Häll ner glassmeten i din glassmaskin och följ instruktionerna för just din glassmaskin.Har du ingen glass maskin så hoppar du över det här bara. Glassen kan bli lite isigare men smakar så klart lika gott ändå.

clean eating glass

Lägg sedan ca 1/3 av glassmeten i en bunke och blanda ner kakao och pepparkakskryddor. Nu har du en vit glass och en brun glass.

Fördela i formar om du vill. Du kan också hålla upp i glas eller skålar och servera direkt om du vill. Jag varvade vanilj och pepparkaksglass i lager i mina formar. In i frysen sen igen och ta fram en liten stund före servering.

clean eating glass formar

clean eating glass

Barnen mumsade och åt av glassen till efterrätt igår och det verkar som om de gillar kombon glass och pepparkaka lika mycket som sin mamma! Och återigen – om du gillar glassformarna som ajg använder så är ett hett tips att titta in här igen imorgon och spana in morgonens lucka ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply