0 In Annika tipsar

COTTOVER – EKOKLÄDER FÖR HELA FAMILJEN

Inlägg i Samarbete med Cottover

Idag är jag väldigt glad över att kunna lyfta fram varumärket Cottover. Genom mitt samarbete med Cottover så kan jag även erbjuda er läsare en riktigt bra rabattkod att utnyttja för hela deras sortiment. Mer om det mot slutet av inlägget. Cottover är ett klädmärke som står för eko, hållbarhet och schyssta villkor. Varumärket har gjort sig förtjänst av flera märkningar som står för hållbarhet och hälsa. Cottover är ett varumärke som värnar om personen som bär plaggen men också de som tillverkar plaggen och för allas vår miljö. Varumärket har miljömärkningar som täcker in hela produktionskedjan och står för hög kvalitet, hälsa, miljö och arbetsvillkor. Genom att välja kläder från Cottover kan du med andra ord vara 100 % säker på att du har gjort ett bra val både för dig själv och miljön.

Vad är Cottover?

Cottover är ett klädmärke som har en härlig baskollektion i regnbågens alla färger och kläder för hela familjen. Det som är unikt för Cottover är de höga krav som kläderna lever upp till. De är ekologiskt och hållbart producerade och alla led i produktionen kontrolleras noga. Det betyder att kläder från Cottover är bra för dig och din familj men även för de som tillverkar kläderna och för miljön. Du kan se hela deras utbud på Cottover.se

Cottovers certifieringar

Som sagt så har varumärket certifieringar som täcker in hela produktionskedjan. Det vill säga att Cottovers kläder har kontrollerats från bomullsodling till det att du har plagget på dig.  Cottover ser till att odling håller de krav som krävs både sett till miliö och till arbetsvillkor. De kontrollerar även noga arbetet i fabriken med arbetsförhållande och material i till exempel träd och färg. Allt som ingår i produktionen av deras kläder ska vara skonsamt för miljön men även helt riskfritt för arbetarna. Cottovers slogan people & planet står verkligen för det som märket innebär. Bra för miljön. Bra för arbetarna. Bra för dig som konsument.

Cottover har 4 olika certifieringar och jag tänkte kort berätta vad de innebär:

  • Fairtrade är en internationell märkning som arbetar mot fattigdom genom rättvis handel. Denna märkning garanterar att bomullen och allt material i plaggen lever upp till kraven. Märkningen garanterat att odlaren har fått ordentligt betala och även  hjälp med till exempel skola, sjukhus och rent vatten. 
  • GOTS är en förkortning för Global Organis Textile Standard och är en internationell märkning för kläder och textil. Denna märkning har krav på både mänskliga rättigheter och tester av slitande med mera.
  • Svanen känner säkert de flesta av oss i alla fall igen. Svanen är en nordisk miljömärkning som ska fungera som en hjälp för konsumenter att göra bra miljöval.  Kläder som är svanen-märkta har en så låg miljöpåverkan som möjligt i alla delar av produktionsledet, från råvara till färdig produkt. Svanen står även för höga krav på kvalitet och att kläderna inte ska tappa färg och passform.
  • ÖKO-Tex är en internationell märkning av textila råvaror och kläder. Om en plagg har denna märkning så betyder det att det inte innehåller några hälsofarliga ämnen. För att få denna märkning så krävs att kläder genomgår oberoende tester av auktoriserade laboratorier. Detta är en av de märkningar som är mest globalt spridd.

Cottovers kollektion

Cottover har en kollektion med kläder för hela familjen. För barn har de kläder i storlekarna 90 upp till 160. För kvinnor XS till XXL och för män S till 4XL. Kläderna finns  i regnbågens alla färger och i många olika modeller. Det handlar om basplagg som behövs i alla garderober. Kläderna är enfärgade vilket jag personligen gillar. Tycker att det är snyggt och cleant. Gillar man färg så finns det jättemånga härliga färger att välja bland. Personligen älskar jag deras gröna och gula färg. Men deras mörkgråa färg är riktigt fin om man gillar mer dämpade färger. Jag har själv flera plagg från Cottover och även barnen. Nils har en grön tröja sweatshirts material som är hans absoluta favoritplagg och han säger själv att det är det skönaste plagg han någonsin haft på sig. Ebba har flera gråa plagg från Cottover och färgen är riktigt fin tillsammans med ljusrosa. 

Mina tankar kring eko och kläder

Det är viktigt för mig att försöka minimera kemikalier och ämnen som min familj utsätts för. Det handlar om allt från att välja vanliga tvättlappar med vatten istället för såna i förpackning med parfym till att laga så mycket ekologisk mat som möjligt. Idag omges av vi så många konstiga ämnen och även om det är svårt att helt undvika det så tycker jag att det är viktigt att göra det man kan för att minimera det.

Båda mina barn har känslig hud och reagerar direkt på parfymer i hudkrämer, tvättmedel och liknande. Därför känns det så bra att kunna ha så många ekologiska och bra plagg som möjligt i deras garderob. Kläderna från Cottover är fantastiska! De är både sköna och bekväma för barnen att leka i och håller passform och färg tvätt efter tvätt. 

Ibland kan det vara svårt att få pengarna att räcka till allt som man vill. Ekologiska produkter kostar ofta lite mer. Men för att kunna jämföra pris på ett rättvist sätt så tycker jag att man måste fråga sig om kläderna håller samma kvalitet och vad man egentligen värdesätter. En billigare tröja som inte håller passform och färg tvätt efter tvätt som en dyrare tröja, blir ju trots allt dyrare i slutändan. Att inte ta hänsyn till kvalitet blir som att jämföra päron med äpplen. Miljömärkta kläder kostar mer att tillverka för att det ställer högre krav på tillverkningen. Bomullen i Cottovers kläder till exempel är Fairtrade märkt och det betyder att bomullsodlaren har fått mer betalt för sin bomull och att pengar har investerats i skola, sjukhus med mera i det lokala samhället. Det är något som jag gärna ger några kronor extra för att bidra till. Via denna länk kommer du till en folder där du kan läsa mer om Cottovers produktion och kraven som de ställer på produktionen.

Min kod ger dig 25 % rabatt på alla plagg från Cottover

Jag är så glad över att kunna erbjuda dig 25 % rabatt på alla kläder från Cottover. 25 % innebär en rejäl slant och det är ett perfekt tillfälle att unna sig snygga och sköna kläder som håller riktigt hög kvalitet. Koden som ger dig 25 % rabatt är cleancottover och gäller till och med 31 maj. Perfekt tillfälle att köpa hem ett gäng med nya t-shirts till barnen inför sommaren eller varför inte en skön luvtröja till dig själv att ha till träningen. För att få din rabatt på 25 % så anger du koden cleancottover i varukorgen på Cottovers hemsida innan du betalar. Klicka din in på cottover.se redan nu och läs mer om märket och spana in deras kollektion av miljömärkta kläder.

 

 

 

Gillar du bloggen? Missa då inte att följa mig i mina andra kanaler. Jag finns på bloglovin, instagram och Facebook. Du kan även anmäla dig till min email-lista och helt gratis ta del av unika erbjudande, rabatter, tips med mera. Du anmäler dig till mail-listan här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply