Hittade detta receptet hos lchf-Anna och vill sprida det vidare. Jag har inte testat det än men att döma av Annas bilder så ser det mycket lovande ut.
Helt fri från gluten, mjölk, nötter och tillsatt socker.
Originalreceptet hittar ni här.
Drömtårta
Kakan:
4 ägg
1 msk Fiberhusk
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
3/4 tsk Bikarbonat
0,5 tsk Vaniljpulver
1 krm Salt
Fyllning:
250g smör, låt stå framme ca 1,5 timmar
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
1 dl Sukrin melis
1 äggula (går bra utan)
1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 C och lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa sedan ägg
och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna.
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas.
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Smeten kommer tjockna under tiden den blandas.
Bred ut smeten på bakplåten (bör vara ganska tunnt).
Grädda den sedan mitt i ugnen i 5 minuter (se till att den inte blir för välgräddad, då blir det svårt att rulla den)Ta ut botten ur ugnen och ”vänd” hela kakan med hjälp av ett till bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet som användes i ugnen och låt kakan svalna under en kökshandduk medan du gör fyllningen.
Fyllningen
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Lägg det runstempererade smöret (bör vara väldigt mjukt) i en bunke, ha i äggulan, sikta över Sukrin melis och vaniljpulver. Vispa sedan med elvisp tills de har blandat sig väl och smöret blivit lite fluffigt.Rullning
Jämna till kanterna på kakan. Bred på smörkrämen och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vira in tårtan i plastfolie (jag delade min på mitten). Lägg in den i kylen tills smörkrämen stelnat.
Skär upp tårtan i lagom stora bitar, ät och njut!
4 Comments
AnnasLCHF
25 februari, 2015 at 08:01Va roligt att du tycker det ser gott ut. Kan lova dig att det är bland det godaste (om inte DET godaste) jag bakat i LCHF-väg :-)
(Ps. länken kopplar inte till min blogg ;-) Ds.)
Kram!
admin
25 februari, 2015 at 20:57Kul att du kikade in :) ska fixa länken!
Sofia
18 augusti, 2016 at 12:03Hej! Sukrin melis – kan man byta ut den mot annat socker? (Äter paleo och inte lchf) :) ex. Kokossocker – eller blir det fel konsistens då? För honung blir väl helt galet med texturen antar jag?
admin
19 augusti, 2016 at 08:08Ja visst. Kokossocker eller björksocker funkar fint. Kan ju dock bli lite ”kristalligt”. Sukrin mellis är som florsocker.