2 In Sötsaker - recept

Glutenfria choklad och kokosmuffins

Hej på er!

Hoppas helgen har varit bra och att ni fått några solstrålar på er. Vi har haft en jättemysig helg med besök av vänner och pyssel med huset. Min sista semestervecka inleds imorgon och sedan är det dags för jobb igen efter 1,5 år som föräldraledig så jag tänker definitivt njuta maximalt av varenda minut nu som är kvar.

Jag är inne i ett flow just nu och har massa nya idéer kring recept. Skriver ner de på små lappar här och där för att jag inte ska glömma bort dem. Det är nya smaksättningar, nya ingredienser och allt möjligt som jag är nyfiken på att testa.

I fredags bakade jag en omgång med kokosmuffins med choklad som jag och barnen hade med oss ut till mormor och morfar på eftermiddagen. Vi skulle ut och plocka lite blåbär och passade på att ta en fika innan. Smakmässigt var muffinsen jättegoda (om man gillar choklad alltså ;)) men de höll i hop lite dåligt och vi fick äta med sked. Ska experimentera vidare lite med det receptet. Men delar med mig av receptet redan nu som det är för jag la upp bild på både face book och instagram och fick flera önskemål om receptet. Jag tänker rent spontant att mer äggula kan få smeten att hålla ihop lite bättre och ska testa det vid tillfälle.

IMG_1929[1]

 

Choklad och kokosmuffins, 6 st

 • 3 äggvitor
 • 1 msk honung eller annan sötning
 • 5 dl kokosflingor
 • 50 gr smör, tärnat
 • 50-75 gr mörk choklad, 70 %

Blanda äggvitorna, sötning, kokos och det tärnade smöret i en kastrull. Värm på ganska låg värme så att smöret smälter och allt blandar sig. Hacka 50 gr av chokladen grovt. Rör ner försiktigt i kokossmeten. Rör inte för mycket för att undvika att chokladen smälter helt. Fördela sedan i muffinsformarna som du ställt på en plåt. In i ugnen på ca 150 grader varmluft eller 170 grader vanlig i 15 minuter eller tills de inte är kladdiga i mitten (använd teststicka). Låt sedan svalna. Smält därefter den sista choklade och ringla över. Strö över lite kokos innan chokladen stelnar. Låt stå en stund och njut sedan tillsammans med en kopp kaffe!

Igår hade vi gäster och då testade jag att göra en Snickerskaka (en cheesekake med jordnötter och choklad) men tyvärr glömde jag helt av att ta kort på den. Den gick dock hem hos gästerna och Mannen här hemma säger att det inte gör något att jag måste göra om den för att ta kort ;)

Idag har det bakats bröd. En variant på zucchinifrallorna som jag la upp här om veckan (länk). Men denna gången med lite morötter i utöver zucchinin. Det receptet la jag upp på min blogg för Matkärlek och ni hittar det här.

IMG_1982[1]

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna
  29 mars, 2018 at 16:03

  Snickerskakan! Har du recept på den!?? Låter som det vore en riktig hit ju!

 • Leave a Reply