Pajskalet från FoodPharmacy är något som jag sneglat på ett tag och tänkt “vilket fantastiskt recept men så synd att det innehåller mandelmjöl”. Henrik är nämligen allergisk och därför funkar det inte hemma hos oss.

Därför gjorde jag så i helgen att jag tog inspiration från FoodPharmacys recept och gjorde det till ett Annika-recept. Det blev ett toppen-recept och jag vet att ni är många där ute som uppskattar nötfria recept så jag hoppas att även ni ska gilla det.

glutenfritt pajskal kikärtor

Vad är pofiber?

Pofiber är en sorts mjöl som är baserat på potatis och som ger bra konsistens till bröd och mat. Är även utmärkt till glutenfri griljering av julskinkan. Pofiber har en neutral smak.

Pofiber ger bra konsistens på grund av sitt höga fiberinnehåll som gör att det binder vätska. Liknande funktion som fiber husk alltså men bilder inte ett gel på samma sätt som husk

Den pofiber som finns ute i affärerna är en produkt utan tillsatser och som är gjort på svensk potatis.

glutenfritt pajskal kikärtor

Glutenfritt pajskal baserat på kikärtor

Receptet är lagom till en pajform på ca 30 cm.

Du behöver:

Gör så här:

 1. Värm ugnen till 125 grader.
 2. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät deg. Pajdegen ska vara formbar och varken för lös eller för torr. Om degen smular sig så tillsätt lite mer kokosolja och/eller vatten. Om den snarare är för blöt så tillsätt lite mer pofiber.
 3. Tryck ut i en form med dina fingrar.
 4. Ställ in i frysen i ca 10 minuter.
 5. Förgrädda sedan i ugnen i ca 20 minuter innan du lägger din fyllning i pajskalet.
glutenfritt pajskal kikärtor
En matig paj med mitt glutenfria pajskal. Fylld med grönkål, rödlök, morot och pumpafrön

 

Jag tycker verkligen att du ska testa pajskalet och att du också gillar det. Om du testar det, så dela gärna en bild på instagram och tagga mig (@annikamalm.se) ger mig alltid ett stort leende på läpparna varje gång jag ser att ni får användning av mina recept.

annika malm

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

glutenfritt pajskal med kikärtor

4 svar

 1. Det ska jag prova att göra, jag gillar nämligen inte alls mandelmjöl alls, och försöker byta ut det så gott det går:) tack för receptet😉

 2. Hej Annika! Tack för receptet på glutenfritt pajskal.
  En fråga: Kikärtsmjöl istället för kikärtor borde funka men hur mkt isf tror du?
  Hälsningar
  /Charlotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *