3 In Mättande protein - recept

Enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta

Denna enkla kycklinggryta med asiatiska vibbar, blev ett riktigt smarrigt recept. God mat på bordet utan att stå timmar i köket. Precis som det ska vara eller hur? Denna grytan lagade vi här hemma tidigare i veckan och både Henrik och barnen gav den stor tumme upp.

Jag kokade mathavre till, som jag gillar, men råris eller blomkålsris är också gott till. Det jag gillar med mathavre kontra ris är att mathavre odlas i Sverige. Ett mer klimatsmart val alltså.

enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta

enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta

Enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta, 4 port

Ni är många som önskat att jag ska näringsberäkna mina recept. Därför kan du nedanför receptet se vad en portion ger i energi, kolhydrater, protein och fett. Jag har inte räknat med mathavren och broccolin som du ser på tallriken. De tillbehör du väljer att ha till, får du alltså själv lägga till.

Du behöver:

 • 500 gr svensk kyckling
 • 1 msk kokosolja
 • 1 röd paprika
 • 150 gr zucchini (ca 15 cm)
 • 4 dl kokosmjölk
 • 1 gul lök
 • 1,5 msk röd currypasta
 • Riven ingefära efter smak
 • 1 msk paprikapulver
 • Salt och peppar

Gör så här:

 1. Skär kycklingen i bitar och bryn i en panna med kokosolja. Häll sedan över på ett annat fat medan du fräser grönsakerna.
 2. Hacka löken och fräs den i pannan tillsammans med currypasta och paprika.
 3. Skär paprikan och zucchini i bitar och blanda ner i löken.
 4. Tillsätt kokosmjölk och ingefära.
 5. Tillsätt kycklingen och låt småkoka ca 5 minuter.
 6. Smaka av med salt och peppar och ha eventuellt i mer av de andra kryddorna.

Här nedanför kan du som sagt se vad en portion av kycklinggrytan innehåller. Om du vill att jag ska fortsätta att räkna ut innehåller så här för mina recept, så lämna gärna en kommentar. Ska i så fall även uppdatera mina äldre recept.

Näringsinnehåll enkel mejerifri asiatisk kycklinggryta

 

 

 

 

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

 

<enkel kycklinggryta

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Tobbe
  8 november, 2018 at 15:31

  Hej!

  Alltid gott med grytor med kyckling och kokosmjölk :)

  Jag tycker inte du behöver skriva ut kcal. Många blir triggade av det, och det blir lätt diet-mentalitet av det hela, i stället för att lära sig att lyssna på sin egna kropp vad den behöver. Vill man veta kcal är det ju lätt att räkna ut själv :)

  • Reply
   admin
   9 november, 2018 at 09:47

   Du har helt rätt där och det är anledningen till att jag tvekat. Men frågade på instgram förra veckan och över 80 % ville gärna se det. Så testar under en period :)

 • Reply
  Linda
  10 november, 2018 at 20:03

  Vill gärna se kaloriberäkningen :)

 • Leave a Reply