0 In Personligt

Födelsedagsfrukost och ät & lev paleo

God morgon!

Jag blev väckt imorse av två fina killar som kom in med paket och skönsång. Idag är nämligen min födelsedag och Henrik och Nils kom insmygandes och grattade mig på sängen imorse. Sen gick Henrik till jobbet och jag och Nils låg kvar och myste en stund extra innan vi gick upp. Morgonmyset fortsatte med en god frukost i form av bovetegröt (recept) med det obligatoriska ägget. En fantastisk start på dagen med andra ord. 

bovetegröt

160314frukost2

Kiwi och valnötter är en galet god kombo som jag upptäckte häromveckan och idag toppade jag det med lite extra lyx och ringlade lite honung över. Om du som jag gillar att kunna ringla honungen och vill ha det lite flytande i konsistensen men bara har lite fastare honung – värm den en liten liten stund i micron försiktigt så blir det flytande. Sen så rekommenderar jag dig också att köpa riktig svensk honung. Min pappa är biodlare så jag har sån tur att jag får honung från honom och riktig honung med högkvalitet är oslagbar! Honung är ett perfekt exempel på lite nyttigare gott som man kan unna sig då och då vid väl valda tillfällen.

Ser du boken i bakgrunden på bilderna? Det är min lärare på kostrådgivarutbildningen, Jonas Bergqvist, som i dagarna har kommit ut med sin nya helt fantastiska bok Ät & lev Paleo. Jag har bara hunnit läsa de första kapitlen än så länge men den är verkligen helt fantastiskt. Så intressant! Igår kväll fastnade jag i ett avsnitt som handlade om epigenitik (hur vi ärver våra gener och hur de påverkar oss) och hur man genom forskning har visat att vi som lever idag tydligt påverkas av hur våra föräldrar och förföräldrar har levt. Till exempel att eftersom många av oss som växer upp idag hade en mormor som växte upp under en tid då maten var knapp (dvs led av svalt i olika utsträckning) under första världskriget och mellankrigstiden, så sitter det som ett minne i våra gener som gör att vi i den nästnästa generationen lättare går upp i vikt. Sånt tycker jag personligen är riktigt spännande och tänkte ägna ett eget inlägg åt det lite längre fram.

ät & lev paleo

ät & lev paleo

Igår fyllde min yngsta dotter, Ebba, två år så vi hade kalas här hemma för hela tjocka släkten. Ebba fick så fina presenter och somnade som en mycket trött och lycklig tjej på kvällen. Hon är helt tokig i Pippi Långstrump och hon fick flera fina saker med Pippi. Hon vakade med armarna runt Lilla gubben (i mjukisdjursformat) och skulle läsa Pippi-boken innan tandborstningen. 

Vi bjöd på en tårta igår som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Det kan vara svårt att hitta glutenfria recept som blir lika bra som sina ”orginal”. Så det här receptet blir till att spara! Så klart kommer receptet här på bloggen också, kanske imorgon eller lite senare i veckan. Tårtbotten är glutenfri och baserad på kokosmjöl (inget nötmjöl) och även fri från mejerier. Sötad med honung.

paleo tårta

 

Dagen kommer att fortsätta med jobb och plugg och i eftermiddag kommer mitt första nyhetsbrev ut. Där kommer du kunna läsa mer om:

  • Att laga mat ”clean” – hur ska man tänka kring redskapen som man använder i köket? Jag ger mina bästa tips på hur du kan tänka samt vad du bör undvika och varför.
  • Råvara i fokus – palsternacka
  • 7 tips på saker du kan göra redan idag för att ta kontrollen över ditt sötsug
  • Ta del av ett exklusivt gratis-erbjudande värt 249 kr före alla andra 

För att ta del av allt detta och mer så anmäl dig här. Det är helt gratis och du kan fullt ut lita på att jag inte kommer att lämna din e-mail vidare så du riskerar alltså inte att få spam, reklam osv. Det enda du kommer få är bra tips, goda recept och grymma erbjudanden. Klicka dig in här och skriv upp dig redan idag!

Hoppas ni får en bra måndag och start på veckan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply