2 In Personligt

Kaffe för ökad fettförbränning

Kaffe dricker jag alldeles för mycket av. Har tänkt många gånger att jag borde dra ner men så är det ju så gott! Är nog läraren inom mig kanske, eller vad tror du? ;)

Tänkte dela med mig av ett litet tips för att ta kaffet ett snäpp längre – kaffe med kokosolja. Jag var riktigt skeptisk innan jag testade själv första gången men blev rejält överraskad. Olja i kaffet liksom – urk! Eller? Inte alls faktiskt, så som jag gör det så ger det en mjukar smak till kaffet. Tar man det ett steg längre och har i en klick smör också så blir det nästan som en latte. Riktigt krämigt och lent.

Varför är det bra med naturliga fetter i kaffet? Att man har det just i kombo med kaffe gör inget speciellt men det är ett bra sätt att få i sig de där extra hälsosamma fettsyrorna.

Några av fördelarna med kokosolja:

 • Hjälper till att dra igång det som lipolysis (fettförbränningen). Fettsyrorna i kokosoljan hjälper till att få kroppen att ta energi från sina egna fettreserver.
 • Energin (kalorierna) i kokosolja är lätta för kroppen att omsätta direkt och kroppen tar hellre av dem till energi direkt än att lagra dem i sina reserver.
 • Studier har visat att fettsyrorna hjälper till att reglera sköldkörtelns produktion av thyorid som annars dras ner vid kaloriunderskott. Detta är också viktigt om man vill hålla en hög förbränning.
 • Fettsyrorna gör det enklare för kroppen att ta upp och tillgodose sig vitaminer och mineraler

Ett riktigt dunder-livsmedel och om du inte redan har en burk i ditt skafferi så råder jag dig att köpa hem en direkt. Perfekt till matlagning, stekning och så vidare men även perfekt att slänga ner en tesked i din smoothie eller liknande.

Man kan hitta kokosolja i de flest mataffärer och de står bland de andra oljorna. Men burkarna som säljs i affärerna brukar vara ganska små. Därför brukar jag beställa på nätet då det går åt en del här hemma och det är trist när det tar slut stup i kvarten. Här på bodystore (länk) kan du hitta ett stort utbud med flera olika märken, prisklasser och till och med en del med smaksättning som kan vara goda vid bakning, smoothies och annat.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Annette
  30 september, 2015 at 09:47

  Är galen i nespressokaffet, men har mjölk i. Skall testa med kokosolja i, även om det i n t e låter gott ;) Märkligt det där med vilka livsmedel som anses bra. Tidigare ansågs kokos vara ett fett som lagrades i kroppen, nu anses det tvärtom hälsosamt. Och så ris… jag som verkligen lärt mig att tycka bättre om råris och svart ris än om vanligt vitt ris, så visar det sig att råris drar åt sig mer arsenik än det vita riset. Knepigt.

  • Reply
   admin
   30 september, 2015 at 14:24

   Testa, kanske gillar du det, kanske inte :)

   Kokosfett är ju mättat fett och förr ansåg man att allt mättat fett var dåligt för oss. Idag säger forskningen annorlunda. Det finns mättat fett som vi inte klara oss utan. T ex så innehåller bröstmjölk enort mycket mättade fetter. Skulle vara dumt av naturen att designa en bröstmjölk som är ohälsosam för bebisen, eller hur ;)

   Det där med ris – jag känner att man får välja lite grann var man lägger sin energi. Visst inte överdriva ris och kanske inte varje dag, men jag tror absolut inte att man ska behöva sluta helt om man gillar det.

   Personligen äter jag inte ris längre för jag har hittat andra alternativ som jag gillar bättre, t ex blomkålsris.

   Det är absolut inte bra med arsenik i maten, ABSOLUT inte, och visst ska man vara medveten om det och inte äta det överdrivet mycket. Men någon gång ibland, tror jag faktiskt gör varken från eller till för gemene man så länge man är frisk i övrig. Vi får i oss så mycket genom mat och annat som vi inte vet om ändå, så att stressa ihjäl sig över detta skapar bara stress som även det är skadligt för oss.

   Var medveten om när vi får reda på vad maten innehåller och använd sunt förnuft är mitt råd :)

  Leave a Reply