Ett bra recept på pajskal är guld värt. Paj går att variera till max och hjälper till använda upp matrester i kylen. Pajskalet här nedanför är enkelt att göra och blir knaprigt och gott. Du kan variera de fröer du använder. På bilden har jag en mix av sesamfrö och pumpafrön.
Glutenfritt pajskal med fröer
Pajskalet går snabbt att göra och jag rekommenderar att använda en mixer. Du kan byta ut kokosoljan mot smör om du föredrar det och kan använda olika typer av frö. I receptet finns länkar till Bodystore där jag köper mina mjöler och fröer.
Glutenfritt pajskal med fröer
Ingredienser
- 50 gr kokosolja (eller smör)
- 1 st ägg
- 1 dl valfria fröer
- 0,5 dl kokosmjöl
- 3 msk pofiber
- 1 msk fiberhusk
- 1 nypa salt
- ev vatten
Instruktioner
- Mixa fröerna till ett mjöl.
- Blanda alla torra ingredienser i mixer.
- Klicka ner kokosoljan/smöret och mixa samman.
- Tillsätt äggen och mixa tills det är en smidig deg. Tillsätt ev vatten. Är det för blöt, så tillsätt lite mer kokosmjöl.
- Låt vila i kylen i 20 min.
- Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel.
- Grädda 10 min i 175 grader innan du har i fyllningen,
Goda glutenfria pajrecept
Avslutningsvis vill jag tipsa om fler recept på pajtemat. Hoppas du hittar något du blir nyfiken på.
No Comments