banner annonslänk bodystore

Ett bra recept på pajskal är guld värt. Paj går att variera till max och hjälper till använda upp matrester i kylen. Pajskalet här nedanför är enkelt att göra och blir knaprigt och gott. Du kan variera de fröer du använder. På bilden har jag en mix av sesamfrö och pumpafrön.

Glutenfritt pajskal med fröer

Pajskalet går snabbt att göra och jag rekommenderar att använda en mixer. Du kan byta ut kokosoljan mot smör om du föredrar det och kan använda olika typer av frö. I receptet finns länkar till Bodystore där jag köper mina mjöler och fröer.

glutenfritt pajskal med fröer 4
glutenfritt pajskal med fröer 2

Glutenfritt pajskal med fröer

Skriv ut receptet
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 6

Ingredienser

Instruktioner

  • Mixa fröerna till ett mjöl.
  • Blanda alla torra ingredienser i mixer.
  • Klicka ner kokosoljan/smöret och mixa samman.
  • Tillsätt äggen och mixa tills det är en smidig deg. Tillsätt ev vatten. Är det för blöt, så tillsätt lite mer kokosmjöl.
  • Låt vila i kylen i 20 min.
  • Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel.
  • Grädda 10 min i 175 grader innan du har i fyllningen,

Goda glutenfria pajrecept

Avslutningsvis vill jag tipsa om fler recept på pajtemat. Hoppas du hittar något du blir nyfiken på.

Glutenfri paj med kyckling fetaost gräslök

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating