1 In Crossfit & träning

Hälsosatsningen – min stora nyhet inför 2017

Jag har ju under 2016 kört flera omgångar av mitt kostupplägg CLEAN28. Det är snart ett år sedan jag fick min licens som kostrådgivare och det har varit så himla kul att få följa alla de personer som gett mig förtroendet att hjälpa dem. Det ger liksom en mening till hela min egna hälso och mat-kamp. Att jag har varit så överviktig, vägt 40 kg för mycket, gått ner, kämpat med sötsug och återfall – allt det får en mening nu och ger mig ökad förståelse i mitt möte med personer som är i samma situation.

Ännu mer och ännu bättre

CLEAN28 har fungerat bra och de allra flesta av de som jag hjälpt har fått mycket bra resultat både på vikten, humöret och hälsan i stort. Det som hela tiden har gnagt hos mig däremot är att det har funnits en känsla av ”quick-fix” i och med att det bara handlar om 4 veckor. 4 veckor räcker inte för att skapa förändring och nya vanor som håller. Jag har även fått önskemål från tidigare deltagare om att få in träning i upplägget. Därför har jag omarbetat upplägget rejält och CLEAN28 har blivit Hälsosatsningen där första omgången drar igång i början av 2017.

Nyheterna

Hälsosatsningen är en så mycket bättre version av CLEAN28 och jag längtar så tills den första omgången drar igång. Hela upplägget är så mycket mer genomarbetat och innehåller så mycket fler delar. Syftet är att ge er som deltar alla bitar som behövs i en livsstilsförändring och för att hitta ett sätt som håller i längden snarare än blir en 4 veckors diet.

I Hälsosatsningen ingår:

 • Kost
 • Mentalträning
 • Träningsupplägg för en starkare och piggare kropp

Hälsosatsningen är även mycket mer omfattande och sträcker sig totalt över 12 veckor istället för 4. Allt för att ge er de absolut bästa förutsättningarna att hitta nya hållbara vanor som ger resultat som håller i längden. De 12 veckorna är indelade i 3 olika steg á 4 veckor. Man kan anmälda sig till ett steg i taget eller alla 3 från start. Det vill säga man kan inleda med att hänga på de 4 första veckorna för att sedan se om man vill fortsätta eller så har man möjlighet att boka en plats för samtliga 12 veckor och så så klart till extra förmånligt pris.

Vad ingår?

Inför starten kommer alla deltagare att få ett omfattande kosthäfte med allt ni behöver veta inför starten samt ett recepthäfte. Inför starten får man även menyer 2 menyer som sträcker sig över 2 veckor (en lågkolhydrat och en med mer kolhydrater/paleo). Detta för att kunna komma igång enkelt men sedan är det en del av upplägget att själv träna sig på att skapa sina måltider med råd och recept från mig. Inför varje 4 veckorsperiod får man ett recepthäfte med inspiration inför veckorna som kommer. Upplägget är inte helt spikat än och jag gör en del småjusteringar men i det stora hela så är det klart. Här nedanför kan du se en översikt över hur veckornas innehåll kommer att se ut. Upplägget för träningen är inte helt klart än så återkommer med mer info kring det. Inte heller pris är helt spikat än så låter det vara osagt men som med CLEAN28 så kan priserna hållas nere på grund av att Hälsosatsningen är en form av rådgivning i grupp. Man kommer alltså att få extremt mycket värde för sina pengar!

Översikt över veckorna i Hälsosatsningen

 
Kost
Mentalt
Träning
1
Matdagbok och evolutionär kost
 
Meny för 4 veckor
 
Test: Hur ser din kost ut idag och hur får den dig att må
Målformulering och hur du lär dig att skilja på hunger och sug.
 
2
Hur påverkas vi av det vi äter?
Livshjulet
 
3
Kost och träning
Hur du lär dig att skilja på hunger och sug.
 
4
Syra-basbalansen
Att ”unna” sig
 
5
Vi lägger till fler livsmedel
 
 
Vilken ätartyp är du?
 
6
Socker och sockerberoende
Hur vinner över suget när det kommer
 
7
Hur vet man om man lider av inflammation?
Att bli ifrågasatt
 
8
Hantera, tillaga och förvara din mat för att maximera näring och minimera kemikalier
Vilka tankar pågår i ditt huvud? Vilka ”livssanningar” har du om dig själv och hur du ifrågasätter dem.
 
9
Utvärdering av veckorna som gått. Hur vill du att ditt förhållande till kost ska se ut på lång sikt?
 
 
Utvärdera och skapa ny målformulering
 
10
Kost for hormonell balans
Vikten av stresshantering för hälsa och viktnedgång
 
11
”Den vita maten” – hur socker, mjöl och mjölk påverkar vår hjärna och fungera som droger.
Vanliga tankefällor som får oss att misslyckas.
 
12
Utvärdering av veckorna som gått. Hur har din kost och ditt mående förändrats?
Utvärdera och uppdatera ditt livshjul

Gör din intresseanmälan redan idag

Om du redan nu känner att du är intresserad av att hänga på så maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se så skriver jag upp ditt namn på en intresselista. Det är inte bindande och du kan när som helst stryka dig från listan. Men de som står på listan kommer att få möjlighet att anmäla sig först och är de som först kommer få all info när allt är klart. Så om du är intresserad och inte vill riskera att första omgången i januari blir full – så anmäl ditt intresse redan idag.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  CEA julkalender 2016 – lucka 23 | Clean Eating by Annika
  23 december, 2016 at 07:00

  […] Maria Lavestedt Segeblad, utbildad och erfaren personlig tränare. Du kan läsa mer om upplägget HÄR och all info kommer att offentliggöras under de närmsta dagarna. Några saker som måste spikas […]

 • Leave a Reply