Kesoplättar – en stor favorit hemma hos oss! Så här inför sommarlovet har jag gjort ett gäng med extra kesoplättar och stoppat in i frysen. Kesoplättar är nämligen perfekta som snabb lunch, fika på stranden eller som macka. Goda både kalla och varma och funkar med både söta och mer matiga tillbehör.

Här är mitt grundrecept på kesoplättar. Du kan sedan om du vill använda det som bas att utgå ifrån. Släng i en näve blåbär eller ett par matskedar havremjöl.

Receptet blir en rejäl portion och ger nästan 30 gr protein. Proteinplättar utan pulver och iställer bara riktiga råvaror.

kesoplättar

Kesoplättar – proteinrika plättar som alltid funkar

Du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser i en funkar. Använd en stavmixer för att mixa till en slät smet.
  2. Smält lite olja i en panna. Sänk värmen och stek på medeltemperatur.
  3. 1-2 msk av smeten blir lagom till en plätt.
  4. Vänd inte förrän plätten stelnat till på ytan. Viktigt med inte för hög värme så att de inte bränns.

kesoplättar

kesoplättar

Är det svårt att vända plättarna?

Jag vet att många upplever det svårt att vända kesoplättarna. Min erfarenhet är att man då vänder för tidigt och att man steker på för hör värme. Ovansidan bör ha stelnat till innan du ger dig på ett vändningsförsök. Och för att plätten då inte ska brännas på undersidan så är det viktigt med inte för varm panna.

Om du inte får till stekningen alls så går det även utmärkt att grädda dem i ugnen. Grädda då i ca 15 minuter i 175 grader.

Brukar du göra kesoplättar? Föredrar du dem med sött eller salt? Vad brukar du ha på? Dela gärna med dig i kommentarerna.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

 

4 svar

  1. Hej!
    Väldigt goda plättar. Vill bara fråga om det är 1 msk fiberhusk. I ett annat recept var det tsk?
    ☀️😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *